Изключиха режисьора на "Бохемска рапсодия" от номинираните за БАФТА


Изключиха режисьора на "Бохемска рапсодия" от номинираните за БАФТА
Снимка: Getty Images/Guliver

Номинацията на режисьора на "Бохемска рапсодия" Браян Сингър е била премахната от наградите БАФТА заради обвинения, че е тормозил сексуално непълнолетни момчета, съобщава "Би Би Си".

От БАФТА заявиха, че въпреки това "Бохемска рапсодия" "остава номиниран" за най-добър британски филм, но номинацията на Сингър е била "прекратена".

Обвиненията идват от статия в списание "Атлантик", в която се цитират четирима мъже, които не са говорили публично преди. Сингър отхвърля обвиненията и ги нарича "хомофобско петно".

Той бе уволнен като режисьор на "Бохемска рапсодия" само три седмици, преди да приключат снимките заради "неприлично поведение на снимачната площадка".

Сингър обаче твърди, че е бил болен, а студиото "не е искало да се съобрази" с него по време на болестта му. Въпреки това името му остава в надписите.

В изявление, разпространено в сряда, БАФТА обявиха, че обвинението за поведението на режисьора е "абсолютно недопустимо и несъвместимо" с техните ценности.

От академията "разбират, че Сингър отхвърля обвиненията", но подозрението остава в сила, "докато проблемът с обвиненията не бъде решен".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама