Използваха "Despacito" за политическа пропаганда


Използваха "Despacito" за политическа пропаганда

Пуерториканското дуо, стоящо зад световноизвестния хит Despacito порицаха венецуелския президент Николас Мадуро, че е използвал "неправомерно" песента им, за политическа агитация.

"Незаконосъобразното присвояване на песен дори не се сравнява с престъпленията, които извършвате и сте извършили във Венецуела", написа единият от двамата, Daddy Yankee в директно обръщение към Мадуро в социалната мрежа Instagram. Той допълни още, че "диктаторският му режим е шега за целия свят".

Гневният му коментар бе предизвикан от действията на венецуелския лидер, който използва парчето номер 1 в световен мащаб, за да си привлече поддръжници към противоречивия вот за избор на Конституционната асамблея и да разпространи политическите си идеи. Той направи това като пусна песента в ефира на държавната телевизия, но с променен текст, насърчаващ хората да гласуват в негова полза.

В отговор съавтора и също изпълнител на парчето Луис Фонси публикува официално изявление, в което изтъкна, че "никога не е бил питан, нито е разрешавал използването или промяната на текста на Despacito за политически цели." Фонси заяви още, че песента не е била създадена, за да бъде "манипулирана волята на хората, която крещи за свобода и по-добро бъдеще", очевидно визирайки участниците в продължаващите вече сума ти месеци протести в страната.

Despacito започна да се разпространява светкавично скоро след излизането си през януари и намери още по-широка аудитория през април. Миналата седмица пуерториканското парче дори детронира песента на Джъстин Бийбър "Sorry" от 2015 г. като най-често пускана песен със своите 4,38 милиарда слушания.

Despacito, което означава "бавно" на испански, беше 10 седмици като сингъл №1 в американската класация, което я прави първата песен на испански език, достигнала до такава позиция след "Macarena" през 1996.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама