Компанията на Уейнстейн вече не съществува


Компанията на Уейнстейн вече не съществува
Снимка: Getty Images/Guliver

Продуцентската компания на Харви Уенстейн вече не съществува. Новите собственици потвърдиха, че са приключили сделката за покупката на The Weinstein Company и представиха нейната наследничка - Lantern Entertainment.

Компанията на Уейнстейн беше продадена на Lantern Capital Partners за 289 млн. долара, девет месеца след като кариерата на Уейнстейн се срина в резултат на експлозивните твърдения за сексуално насилие и тормоз.

Продажбата е с над 20 милиона долара по-малко от първоначално обявената цена от 310 милиона долара.

"Днес обръщаме нова страница", казаха съпредседателите на Lantern Entertainment Анди Мичъл и Милош Брайович. От новата компания, твърдят, че тя ще бъде "съсредоточена върху креативността и творчеството" и те са "изключително мотивирани да се превърнат в сила в тази индустрия".

Миналия четвъртък компанията на Уейнстейн обяви, че четирима от петте й членове ще се оттеглят при приключването на продажбата, включително братът на Уейнстейн и съосновател на компанията Боб.

Продажбата дава на Lantern колекция с повече от 270 филма, които са генерирали повече от 2 милиарда долара в боксофисите по целия свят, както и телевизионен бизнес, който включва модния сериал "Project Runway".

Сред филмовите заглавия са носителите на "Оскар" "The King's Speech" и "The Artist", както и "Inglourious Basterds", "Silver Garments Playbook" и "The Hateful Eight".

Наред с тях те получават и все още неизлъчените игрални филми "The Upside" с участието на Брайън Кранстън и Никол Кидман и "The Current War" с Бенедикт Къмбърбач.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама