Мерил Стрийп и Том Ханкс си партнират в нов филм


Мерил Стрийп и Том Ханкс си партнират в нов филм
Снимка: Getty Images/Guliver

Киновеличията на Холивуд Том Ханкс и Мерил Стрийп ще работят заедно с режисьора Стивън Спилбърг по криминалната драма "Дъ Поуст", написана въз основа на действителен случай.

Лентата ще се фокусира върху ролята на американския вестник "Вашингтон поуст" при разкриването на скандалните документи, свързани с ролята на Америка във Войната във Виентнам. За целта Том Ханкс ще се превъплъти в главния редактор Бен Брадлий, а Стрийп - в издателката Кей Греъм.

Т.нар. "Документи на Пентагона" предизвикват един от най-големите скандали в модерната история на САЩ. По време на президентството на Никсън, медиите разпространяват част от секретен доклад, съставен през 1967 г. по заръка на министъра на отбраната Робърт Макнамара от правителството на Линдън Джонсън. Отчетът съдържа 7000 страници и включва информация за сериозното вмешателство от страна на САЩ във войната, за умишленото задържане, манипулиране и изкривяване на факти. Информацията достига до журналистите и се разпространява, след като през 1971 година Даниъл Елсбърг, консултант в Пентагона, дава на реномирани вестници като "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон поуст" копия на по-голямата част от свръхсекретната документация.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама