Мистерията на българските гласове пуснаха ново видео


Мистерията на българските гласове пуснаха ново видео
Снимка: Шуберт Мюзик Пъблишинг

Малко повече от месец след световната премиера на новия албум на "Мистерията на българските гласове" е готово и видеото към още една от песните в него - "Рано Ранила". В основата на песента е танцът Бучимиш, дал и заглавието на албума - "БууЧииМиш".

За разлика от първия сингъл "Pora Sotunda", в който участва Лиса Джерард, в "Рано Ранила" слушателите ще доловят осезаемо присъствието на световния шампион по бийтбокс Скилър. Той придава изключително съвременно звучене на песента и подсилва неравноделния й ритъм. В сингъл версията на "Рано Ранила", която е различна от версията в албума, със соло на гъдулка се изявява Христина Белева. Участват също немският перкусионист Дейвид Кукерман и китаристът и басист - Петър Миланов. Автор на музиката е композиторът Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на албума, а текстът е на Бояна Бункова.

"Рано Ранила" е една от най-енергичните песни в албума, определена от чуждата преса като носеща енергията на "празничен танц" (цитат от италианското издание SpazioRock  и британското Higher Plain Music). Според британското списание We Are Cult участието на Скилър в песента "илюстрира, че древното и модерното в края на краищата не са толкова различни едно от друго". Песента е и една от четирите песни от албума препоръчани специално от полското издание KVTL заради бързото и живо темпо, в които силният бийт среща фолклорното пеене. Поради тази причина, не случайно във фокуса на видеото е съвременна млада двойка, през чийто поглед режисьорът Валери Милев намира връзката на фолклора с нашето съвремие. Видеото е заснето в градска среда – в София и край езерото Панчарево. Оператор е Антон Бакарски (познат като оператор на филма "Възвишение"), а хореографията е поверена на Маргарита Будинова. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама