Музиката на Беглика фест 2017 - пътешествие във времето и културите


Музиката на Беглика фест 2017 - пътешествие във времето и културите

Музикалната програма на Беглика фест тази година обединява както нови, така и добре познати експериментални, авторски български проекти в областта на етно, джаз, електро-ембиънт и аудио-визуалното изкуство. Потапяйки ни в един мистичен свят, музиката на Беглика ще разкрие нови пространства и ще ни изпрати на пътешествия във времето, културите и различните местонахождения на тялото, ума и духа.

На Каба сцената ще излязат Vataff Project, Zeyra, Иван Шопов и Лора Желязкова, Acoustic Soul, Основно Ветрове, Лоши Петли, Тулпа, Soulfia, Darry & Eero, Imagine и редица други доказани имена на българската и международната сцена.

За разлика от предишни години, музиката на голямата сцена ще утихне малко след полунощ. Музикалните емоции ще продължат в по-интимна акустична атмосфера около беглишките огньове.

Пълна музикална програма:

Сряда, 23 август

Tui Mamaki

Tui Mamaki e певица от Нова-Зеландия, която живее и твори в София. Позната е на българската клубна сцена от участията си с Kottarashky & The Rain Dogs. Ще чуем песни от новия й самостоятелен албум вдъхновени от българския фолклор.

Лоши Петли

Лоши Петли създават авторска музика, която включва песни на български език и инструментални композиции, често с филмово или театрално звучене. В музиката си търсят експеримента, съчетават различни музикални стилове, между които авантгард, джаз, български фолклор и други. Групата е сформирана от Алексей Николов и Петко Чернев, които се познават и свирят заедно от ученици.

Четвъртък, 24 август

Soulfia

Soulfia е отворен проект от "пътуващи музиканти", които осъзнават естествения процес на хармонизиране чрез музика. Фокусът на музикални вибрации варира от Балканите до Близкия Изток с класически, традиционни композиции и песни с автентично фолклорно звучене предимно от България, Македония, Гърция, Турция, Сирия, Иран, Арабския полуостров.

Дари & Ееro

Музикална разходка във времето и културите, вдъхновена от мястото и от хората с различни инструменти като гъдулка, игил, китара, гайда, хармоника и различни перкусии, съчетани с обертоново пеене от Монголия и Тибет.

Драган Милев – Darry, Eero и гост музиканти.

Acoustic Soul

Музикалните стилове, които свързват изпълнителите от Acoustic Soul са най-различни, но се обединяват под белега на джаза и неговите импровизации. Ярко се открояват изпълненията от ерата на суинга, както и фламенко, танго, боса нова.

Илко Градев – акордеон

Иван Стилянов – китара

Петър Йорданов "Бъни" – перкусии

Петък, 25 август

"Glowing Branches", Иван Шопов & Лора Желязкова

В тишината на нощта, Иван Шопов и Лора Желязкова представят дебюта на проекта си "Glowing Branches", в който съчетават звука от модуларен синтезатор с реактивни към него образи. Така те се потапят в мистичен свят, зареден от деня, и разкриват пространство от ехо и светлосенки, които сънуват нощем дърветата.

Българският музикант, продуцент и визуален артист Иван Шопов (познат още като Balkansky/Cooh) е представял музиката и изкуството си в Европа, Южна Америка, Азия и Австралия. Издавайки за едни от най-големите музикални компании в света, музиката му достига до всички крайща на света. Зад гърба си има и два албума с проекта БALKANSKY в колаборация с Теодосий Спасов и Иво Христов, а през 2017та издава и най-новия си албум в колаборация с народните певици от "Авигея".

Лора Желязкова е визуален артист, който експериментира със смесването на аналоговото и дигиталното, за да създава пространствено-ориентирани проекти. Все по-силният й интерес към динамиката на времето, светлината, нейната проекция и отражение, технологиите и тяхното приложение в областта на изкуствата я насочва към визуализацията на музика, създаването на интерактивни инсталации и работата с нови медии, и технологии.

Zeyra

Zeyra е новият авторски проект на музиканта Веселин Митев (познат от Исихия, Кайно Йесно Слонце, Vataff project). Проектът работи с различни гост-музиканти в областта на етно музиката. Новото в Zeyra е електронното звучене, смесено с акустичния привкус на балканските вибрации.

Веселин Митев – композиции, каба гайда, дудук, фуяра, вокали

Петър Тодоров – дарбука, томбак, рик, електронни перкусии

Петър "Бъни" Йорданов – кахон, тарамбука

Станислав Стоянов – тъпан

Тулпа 

Тулпа е модерен, иновативен авторски проект на Алексей Цветанов (перкусионист и саунд инжинер на Кайно Йесно Слонце) с динамичен електонен саунд, филмова атмосфера и трайбълистичен бийт.

Събота, 26 август

Основно Ветрове

Основно Ветрове е нов проект на Петър Йорданов – Buny, добре познат от групата Оратница. Новият музикален инструмент "хенгдръм" е в основата на музиката. Преплитайки се с африканска калимба, австралийско диджериду и други инструменти, Основно Ветрове e пътешествие из различните местонахождения на тялото, ума и духа.

Петър Йорданов-Buny – кахон, луупър, хенгдръм, бас, калимба, перкусии

Станислав Спасов – Стенли – флейта, сантур, диджериду

Константин Кучев – ситар, цигулка

Vataff Project

Vataff Project е отворен и променящ се проект, в който Виктор Маринов работи с различни гост-музиканти. От 2001 насам Vataff Project е смесица от абстракции, eлектронна музика, бийт и етно инструменти от цял свят, придружени с визуално представяне. Проектът има пет издадени албума до момента. Участвал е на множество фестивали по света и в България. Проектът има характерен звук и концепция, движеща се на границата на стилове като психеделик, техно, ембиънт и трип-хоп с гост музиканти Веселин Митев – дудук, фояра и Петър Йорданов-Buny – перкусии.

Victor’s Mob

Victors Mob е тек-хаус проект на Виктор Маринов. Той е винил DJ и продуцент. Негов е и лейбъла Port One Records.

Неделя, 27 август

Imagine

В творбите им, които са изцяло авторски, може да се долови смесица от стилове като джаз, соул, реге, алтърнатив рок, трип хоп, психаделични и ембиънт елементи.

Елена Бърдарска – вокал

Венцислав Джоков – китара

Ивайло Игнатов – кахон

Христо Стоев – бас

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама