Обвиняват Лейди Гага в плагиатство за "Shallow"


Обвиняват Лейди Гага в плагиатство за "Shallow"

Певицата Лейди Гага е обвинена в плагиатство на заглавната песен от филма "Роди се звезда", в който участва с Брадли Купър.

Композиторът Стив Ронсън заяви, че подготвя дело за "милиони и милиони долари" срещу Лейди Гага. Той твърди, че песента ѝ "Shallow" съдържа заимстван музикален елемент. Ронсън открил аналогично звучащия елемент в три ноти от песента си "Almost", издадена през 2012 г.

"Възхищавам се на Лейди Гага, затова искам да стигна до дъното на това... Тя не е единственият автор на саундтрака, има и други, включително Марк Ронсън. Осигурил съм и музиколог, който също е съгласен, че песните звучат подобно. Просто правя това, което всеки друг би сторил, при разследване на възможно нарушение", казва Ронсън пред Entertainment Tonight.

Адвокатът на Лейди Гага заяви пред пресата, че това е просто съвпадение. Като аргумент Орин Снайдер посочи като пример няколко други песни с подобна структура нотна структура. Композиторът е обвинен, че иска да "заработи лесни пари на гърба на звездата, пише pagesix.com.

"Това е позорно и неправилно", заяви Снайдер.

Лейди Гага получи "Оскар" за "Shallow" в категорията "Най-добра песен" към филма, а също така "Златен глобус" и "Грами".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама