Официално! Украйна няма да участва в Евровизия 2019

  • Официално! Украйна няма да участва в Евровизия 2019
    Дата: Снимки: Facebook
Дата: 27.02.2019 Снимки: Facebook
Iwoman.bg

Украинският национален оператор заяви, че страната няма да участва на тазгодишния конкурс "Евровизия", след като победителят се отказа заради напрежението между Украйна и Русия, предаде агенция "Франс прес".

"Националният обществен оператор на Украйна отказва да участва в "Евровизия 2019", заяви операторът в изявление.

Вчера стана ясно, че победителката Марув се е отказала заради силно цензуриращият договор, който националната медия ѝ е предложила.

Днес стана ясно, че групата, която се е класирала на второ място - Freedom-Jazz Girls Band също е отказала. След това организаторите предложиха възможността на третите в класирането. Те също отказаха. А четвъртите в класирането Brunettes Shoot Blondes категорично отказаха още преди да бъдат попитани.

"Искаме да ви информираме, че ако бъдем поканени да представяме страната на "Евровизия 2019", ние ще отклоним пази покана. Нашата група не победи, така че победата не е наша", написаха те в профила си във Facebook.

Скандалът се оформи, след като победителката Марув написа в Instagram профила си, че е отказала договора, защото не иска да се оковава с условията в него. Тя споделя, че не иска да излиза с лозунги на сцената и да превърне престоя си в конкурса в реклама на украинските политици.

По-специално я притеснява частта, в която тя не може да комуникира с пресата, без да се координира предварително с националната радиотелевизионна компания, както и това, че трябва да прехвърли правата върху песента и "още много подобни неща, което е абсурдно".

В същото време страната няма да предостави финансова помощ на певицата, да организира промо или дори да съдейства за получаването на виза.

Източник: БГНЕС

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.