Pavell & Venci Venc’ сбъднаха мечтата на приятел с песента "Havana" (видео)


Pavell & Venci Venc’ сбъднаха мечтата на приятел с песента "Havana" (видео)
Снимка: Вирджиния Рекърдс

"Havana" е заглавието на парчето, с което Pavell & Venci Venc’ изненадаха феновете си в петък, 11 май. След "Fake Profile" и колаборацията с DARA "Срещу мен", това е третият нов проект за тази година на успешното хип-хоп дуо у нас. Музиката на "Havana" е дело на Pavell, а авторството на текста е поделено с Venci Venc’.

Историята на проекта води началото си от приятелството на Pavell & Venci Venc’ с техния тур-мениджър от "Вирджиния Рекърдс", Стефан Пачеръзов, и неговата детска мечта да посети Хавана. Дядото на Стефан е бил Балкански шампион по джудо през 1968 г. и благодарение на спортната си кариера е обиколил почти целия свят, но определя няколкото месеца, прекарани в Хавана, като най-хубавите в живота си. Любовта му към Куба и културата ѝ се предава на внука му и постепенно се превръща в негова голяма мечта.

"Една от най-невероятните възможности, които ни дава професията ни на артисти, е да сбъдваме мечтите си – нашите и тези на близките ни. "Havana" беше проект, създаден с идеята да зарадваме един от най-добрите си приятели и да го заведем там, където дядо му е оставил подписа си на една стена преди 40 години… Мисията беше успешна, прибрахме се щастливи и променени.

Интересното е, че трябваше да пишем текст за място, на което не сме били, само представяйки си как би изглеждало. Когато отидохме и усетихме атмосферата, направихме промени в текста на място, които презаписахме в България. Никой не може да си представи какво е Хавана, докато не отиде там. Няма снимка или видео, които да могат да предадат духа на Куба и на този град", разказват Pavell & Venci Venc’.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама