Портман взела 3 пъти по-малко пари от Кътчър за общ филм


Портман взела 3 пъти по-малко пари от Кътчър за общ филм

Носителката на "Оскар“ Натали Портман е получила три пъти по-малко възнаграждение от това на колегата ѝ Аштън Кътчър за романтичната комедия "Просто секс“, макар ролите на двамата да са равностойни. Това разкри самата Портман пред сп. "Marie Claire".

“Знаех колко е голяма разликата в заплащането ни, но си замълчах, защото в Холивуд има нещо като квоти (най-голямата сума, която един актьор е получил за филм – бел.ред). Неговата квота бе по-голяма от моята, затова казаха, че ще му дадат повече пари. Не бях толкова ядосана, колкото трябваше да бъда. Плащат ни доста, затова е трудно да се оплакваш, но неравенството е огромно“, заявява актрисата.

"В повечето професии жените изкарват по 80 цента на всеки долар, който изкарват мъжете. В Холивуд жените изкарваме по 30 цента към долар“, добавя тя.

Портман не е първата актриса, която засяга проблема с неравностойното заплащане. Преди време Дженифър Лоурънс написа отворено писмо по темата. Патриша Аркет пък дори я засегна в речта си при получаването на награда "Оскар“ през 2015 г.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама