Postmodern Jukebox се завръщат у нас


Postmodern Jukebox се завръщат у нас
Снимка: Braverijah Gregg и Bg Sound Stage

Ненадминатата ретро сензация Postmodern Jukebox на музикалния гений Скот Брадли идва за трети път в България. След множеството бисове, овации и екзалтирани коментари, които феновете на групата им изпратиха след първите две гостувания у нас, Postmodern Jukebox се завръщат на родна територия след малко повече от една година. Концертът им в България ще бъде на 15 май в Зала 1 на НДК.

От февруари формацията вече атакува милионите си почитатели по света с огромно турне в две дестинации – Америка и Европа, с нова доза суинг, джаз и кавъри на свеж ретро глас.

PMJ генерира огромен успех в социалните мрежи, които остават единствения им канал за промотиране. Postmodern имат космическите 500 милиона гледания и над 3 милиона последователи в YouTube. Само кавърът на "Creep" на Radiohead има над 45 млн. гледания, следван от хитовете "All About That Bass" с 36 млн., "Bad Romance" - над 20 млн.

Историята на Postmodern Jukebox

Успехът на PMJ безспорно се дължи на неговия създател и основен двигател Скот Брадли. Роденият в Лонг Айланд Брадли е израснал и възпитан с вкус към суинг и джаз стандартите. Получава класическо музикално образование, но бързо разбира, че не може да изрази таланта си в неговите рамки. Така се ражда идеята да съчетае традициите и съвремието по един нов и неочакван начин.

Талантливият американец използва езика на музиката да докаже по свой начин максимата, че новото е добре забравено старо. Идеята е проста – най-големите хитове от 21 век и края на 20 век, преработени в традициите на джаза на 20-те, ирландския фолк, рагтайм и суинг и дори ретро кабаре. В свои интервюта Скот Брадли споделя, че не съществува песен, която да не може да "състари" с изключение на парчетата, които в оригиналния си вариант притежават нещо ретро. Така превръща "Toxic" на Бритни Спиърс в джаз версия в стил Гетсби или "I Will Survive" във винтидж джаз версия от 40-те.

Заснема първите видеоклипове на кавъри в... своето мазе! Оригиналният му подход бързо привлича не само цветна палитра от музиканти и съмишленици, но и вниманието на медиите и публиката. Машината на времето Postmodern Jukebox започва да работи на пълна скорост през 2012 година.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама