Ясно е кога ще връчват следващите "Оскар"-и


Ясно е кога ще връчват следващите "Оскар"-и
Снимка: Getty Images/Guliver

Следващата церемония по връчването на престижните кино награди "Оскар" ще се проведе на 24 февруари в театъра "Долби" в Лос Анджелис, Калифорния. Това бе обявено в понеделник от Академията на филмовите изкуства и науки, която връчва най-значимите отличия в Холивуд.

Подборът на кандидатите за 91-вите "Оскар"-и ще започне на 7 януари 2019 г. и ще завърши на 14 януари. Номинираните пък ще бъдат обявени на 22 януари същата година.

След това членовете на Американската академия за филмови изкуства ще започнат и втория етап на гласуването, предназначено да определи окончателните победители в категориите. Този последен кръг на двубоя ще бъде открит на 12 февруари и ще завърши на 19 февруари.

Припомняме, че на тазгодишното издание големият победител се оказа фантастичната любовна история на Гийермо дел Торо "Формата на водата". Победителите в основните категории на 90-тата юбилейна церемония не бяха особено изненадващи - Франсис Макдорманд спечели "Оскар" за "Най-добра главна женска роля" за великолепното си изпълнение в "Три билборда извън града" на Мартин Макдона, а британецът Гари Олдман обра овациите за въплъщението си в министър-председателя Уинстън Чърчил във филма на Джо Райт "Най-мрачният час". Призьорите в категорията за "Най-добра поддържаща рокля" също бяха очаквани - при мъжете златната статуетка отиде при Сам Рокуел за играта му в "Три билборда извън града", а при жените - при Алисън Джани за въплъщението й в майката на скандалната американска фигуристка Тоня Хардинг.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама