Раздадоха театралните награди Икар 2017"


Раздадоха театралните награди Икар 2017"

"Името" от Матийо Делапорт и Александър дьо Ла Пателиер на проф. Здравко Митков в Сатиричния театър "Алеко Константинов" спечели "Икар" за най-добро представление на наградите, които се състояха вчера в цирк "Балкански.

Филип Аврамов и Валери Йорданов спечелиха отличието за водеща мъжка роля за изпълненията си в "Ничия земя" по филмовия сценарий на Данис Танович, сценична адаптация и режисура на Стоян Радев в Народния театър "Иван Вазов".

Наградата за водеща женска роля отиде при Албена Чобанова за Малама във "Вампир" от Антон Страшимиров на Маргарита Мачева в Благоевградския театър.

Най-добър режисьор стана Николай Поляков за спектакъла си "Анна Каренина" от Лев Толстой в Театър "София". За същата постановка Христо Йоцов взе отличието за най-добра музика.

Наградата за най-добър актьор в поддъжаща роля отиде при Ивайло Христов за Лебедев в "Иванов" от Чехов на Стефан Мавродиев в Младежкия театър "Николай Бинев". При жените статуетката грабна Гергана Плетньова за Дорина в "Тартюф" от Молиер на Красимир Спасов в Театър "Българска армия".

Отличието за дебют се присъди при Александра Петрова за режисурата на "Хамелин" от Хуан Майорга, Сатиричен театър "Алеко Константинов“.

Статуетката за най-добър куклен спектакъл отиде при "Джелсомино в страната на лъжците“ по Джани Родари, драматизация и реж. Елица Петкова, Държавен куклен театър – Стара Загора.

Наградата "Икар" за цялостен принос към преподавателската дейност беше връчена на проф. Цветана Манева. Отличието за изключителен творчески принос към българския театър се присъди на актьора Руси Чанев. 

Тази година отличията са посветени на 95 години от създаването на САБ и 120 години българско цирково изкуство. Визията на церемонията за "Икари"-те и Софийския театрален салон е свързана с 95-ия рожден ден на актрисата Стоянка Мутафова.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама