Робърт Редфорд спира с актьорството на 81


Робърт Редфорд спира с актьорството на 81
Снимка: Getty Images/Guliver

Робърт Редфорд заяви, че прекратява актьорската си дейност. 81-годишният носител на "Оскар" каза, че предстоящият филм "Old Man & His Gun" ще бъде неговата лебедова песен.

"Никога не казвай никога, но аз абсолютно сигурно стигнах до заключението, че това за мен ще бъде краят по отношение на актьорството и ще се пенсионирам, защото играя още от 21-годишен", каза той за "Ентъртеймънт Уикли".

"Казах си – е, това е достатъчно! А защо да не си тръгна с нещо, което е много оптимистично и положително?" добави актьорът.

В "Старецът и неговото оръжие" ("Old Man & His Gun"), режисиран от Дейвид Лоуъри, калифорнийската звезда играе Форест Тъкър – известен в американската история престъпник, който е ограбвал банки и след това избягал от затвора.

"За мен това беше чудесен герой, който да играя в този момент от живота си", каза русият изкусител, по който все още въздишат милиони жени. Престъпленията на Тъкър са продължили повече от 60 години. Редфорд вижда в това знак, защото започва своята актьорска кариера през 60-те години на миналия век. Във филма му партнира Сиси Спейсък и ще бъде пуснат в САЩ на 28 септември.

Попитан дали перспективата му за пенсиониране ще се разпростре и върху режисьорската му дейност, Редфорд е лаконичен: "Ще видим за това".

Редфорд Редфорд печели "Оскар" през 1981 г. за най-добър режисьор на "Ordinary People" и има редица други режисьорски изяви, сред които критикуваният "River Run Through It" и "Quiz Show".

Като актьор той остава най-известен с ролите си в "Butch Cassidy и Sundance Kid", "The Sting" и "All President's Men".

Редфорд основава и Института "Сънданс" в Юта за амбициозни режисьори, а годишният му едноименен филмов фестивал е един от най-престижните в света.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама