Сара Джесика в Развод


Сара Джесика в Развод

Трябва да признаем, че сме големи почитателки на Сара Джесика Паркър. Влюбихме се в нея в ролята й на Кари Брадшоу в "Сексът и градът". 

Сериалът приключи през 2004 година, но вече може отново да я гледаме на малкия екран в нов проект, който също обещава да стане хитов. 

Става въпрос за "Развод" - новата продукция на HBO.

“Как стигаме до момента, когато след дълги години щастлив брак искаме да разбием главата на някого с тежък предмет” - това е въпросът, който Сара Джесика Паркър задава на съпруга си. Нещо като въведение към следващата й реплика: "Искам развод”.

Сериалът развива темата за кризите, през които минават много семейства - от тайните, които всеки пази за себе си, до битовизмите, които убиват романтиката.

След десетилетия брак и две деца, героинята на Сара Джесика Паркър – Франсес, внезапно решава да направи равносметка на живота си и на отношенията си със съпруга си Робърт (Томас Хейдън Чърч).

Всичко започва на 50-ия рожден ден на приятелката им Даян, когато яростна кавга между рожденичката и съпруга й провокират Франсес да предприеме внезапната крачка и да се раздели със своя партньор.

После нещата се обръщат.

Много драма и много чувство за хумор съпътстват сюжета в тази нова HBO поредица.

И ако се питате дали има прилика със "Сексът и градът", ето какво трябва да знаете:

НИЩО ОБЩО С КАРИ БРАДШОУ

„Франсес е остроумна и харизматична. Тя не е пристрастена към обувките, не е луда по града, в който живее (макар че филмът е сниман в красивия Уестчестър Каунти по долината на Хъдзън), не е свободна, а има мъж и деца, които изпраща всяка сутрин до училищния автобус. Самата актриса казва, че „това е всичко, което някога е искала да играе“.

НИЩО ОБЩО С ТУЗАРЯ

Томас Хейдън Чърч прави изненадващо добра роля като мъжът с главно „М“ в живота на Сара Джесика Паркър. Той е американски мъжкар със странна прическа, карирана риза и 70-арски мустак - в най-деликатния случай може да се определи като „лъмбърсексуален“ с акцент върху „лъмбър“ (прев. дърво, цепеница).

НИЩО ОБЩО С ГЛАВОЗАМАЙВАЩИЯ ШОПИНГ И ВИСШАТА МОДА

Няма висша мода! Няма шопинг-допинг, лъскави бутици, бесни партита, главозамайващи тоалети и коктейли... „Категорично модата не е отделен персонаж в този сериал, както беше в „Сексът и градът“, казва самата Сара Джесика Паркър. Това обаче не означава, че героинята й не сменя по няколко палта или че носи ниски обувки.

Дизайнер на костюмите е индиецът Арджун Башин, който е работил основно в Боливуд. Сара е настояла да носи дрехи от Etsy – първата онлайн платформа за ръчно изработени винтидж дрехи и аксесоари.

НИЩО ОБЩО С КРАЛИЦА НА СВЕТА

„Докато Кари, Саманта, Миранда и Шарлот вярваха, че могат да имат всичко, най-вече свободата си, тук наблюдаваме жени, изпаднали в типичната за средната възраст житейска ситуация. Приятелките на Франсес са Даян (в ролята Моли Шанън) - с щастлив брак и добър живот, но без деца, и Далас (Талия Болсъм) - веднъж вдовица и втори път – разведена.

ВСЕ ПАК Е КОМЕДИЯ, МАКАР И ПО-ГОРЧИВА

10-те серии проследяват един дълъг и мъчителен развод, който променя живота не само на Франсес и Робърт, но и на децата и приятелите им. Все пак създателката на сериала, Шарън Хорган, казва, че макар и озаглавен „Развод“, сериалът е по-скоро за любовта и отношенията между мъж и жена, които са преживели 10 години заедно и са създали две деца.

 

Ние вече нямаме търпение да гледаме първия епизод, защото сме сигурни, че Сара няма да ни разочарова.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама