Шон Мендес с най-много отличия на Европейските награди на MTV


Шон Мендес с най-много отличия на Европейските награди на MTV
Снимка: Getty Images/Guliver

С много блясък и тържественост премина церемонията по раздаването на Европейските музикални награди на MTV в Лондон.

Британската певица Рита Ора се оказа своеобразният домакин на събитието. Тя шашна всички гости и изпълнители, появявайки се на церемонията по халат и кърпа, а бельото й можеше да бъде разгледано безпроблемно до най-малкия детайл.

Вечерта стартира с изпълнение на Еминем, който бе награден с приза "Най-добър хип-хоп изпълнител".

Големият победител на вечерта се оказа канадецът Шон Мендес. Той грабна цели три приза - за "Певец на годината", за "Песен на годината" и за "Най-много почитатели", преборвайки конкуренцията на Ед Шийрън, Майли Сайръс, Тейлър Суифт, които бяха номинирани в същите категории.

Ирландска рок-група U2 с получи отличието "Глобална икона". Диджеят Дейвит Гета също награден за електронната си музика.

За "Най-добър поп артист" беше отличена певицата от кубинско-американски произход Камила Кабело, а в категорията за "Най-добрър рок артист" спечели групата Coldplay.

Наградата за "Най-добро видео", която отиде при американския рапър Кендрик Ламар за "HUMBLE".

Повечето победители се определят чрез онлайн гласуване на фенове. Те избират отличените в 12 категории, а други отделни 32 отличия се дават за различни страни и региони. Тази година за първи път европейските награди, които се провеждат от 1992 г., не са разделени по пол.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама