Слушаме 18 банди на Капана Фест 2018

  • Слушаме 18 банди на Капана Фест 2018
    Дата: Снимки: Капана фест
Дата: 15.05.2018 Снимки: Капана фест
Iwoman.bg

18 внимателно подбрани банди от България и чужбина ще огласят колоритния пловдивски квартал от двете основни сцени на Капана Фест Лято 2018 от 1 до 3 юни. Лятното издание на 2018 ще срещне публиката с цели 6 впечатляващи чуждестранни банди.  

Gavlyn (USA), James and Black (USA), Bluba Lu, Hidden in the Basement (GR), P.I.F., Blues Traffic, Жлъч и Гена, Tin Men & the Telephone (NL), Σtella (GR), Marten & Rawland и We Singing Colors (RO) и много други ще накарат сърцата ни да туптят в ритъма на магията, в която ще се открием.

Изпълненията на Главна сцена "Ядрото" са концептуално подредени по дни.

На 1 юни сцената открива ударно със здрави бийтове за феновете на хип-хопа. Всичко започва от грамофоните с гения на DJ Гена, към когото се присъединява убийствената рима на Жлъч.

Двамата вдигат градуса до безобразие за да предизвикат на сцената силата на истинския американски хип-хоп, който пристига в Капана директно от L.A. през микрофона на забележителната Gavlyn. Капана Фест отново прави безкомпромисно откриване, което определено ще даде разтърсващ старт на лятото.

На 2 юни Marten&Rawland настройват пулса ни в Soul&Jazz ритъм. Изживяването продължава с виртуозните джаз експериментатори Tin Men & the Telephone от Холандия и стига до върха със соул/хип-хоп дуото от Остин, Тексас, James&Black.

На 3 юни "Ядрото" вибрира в ритъма на инди, попа и трип-хопа от цели 3 държави! Открива мекият и нежен инди поп на We Singing Colors от Румъния, който прелива в забележителния глас на Σtella от Атина, Гърция. И понеже казахме, че всичко е концептуално подредено, от Σtella (в превод "звезда") стигаме до "Атоми" на нашите си Bluba Lu, които продължават космическата нишка с представянето на най-новия си албум.

Сцена Staropramen по традиция разбива със специална селекция за феновете на рока и алтернативната музика.

На 1 юни правим щастлива, но непримирима гримаса с Grimaze, следвани от Riffeljack. Пикът на програмата изпълзява от мазето с великолепните гости от Гърция Hidden in the Basement.

На 2 юни Paranormal, 4 Questions и Macrophone (наградени в най-големия световен конкурс за авторска музика International Songwriting Competition!) предшестват шеметната забивка на P.I.F.

3 юни обещава изключително изживяване в лицето на Seconday, Jimmy’s Band и трафикантите на чудеса от Blues Traffic.

Освен музикалната програма, Капана Фест лято 2018 обещава още много незабравими артистични изживявания като независимо игрално и документално кино, уникални арт инсталации, работилници, занаяти, литература и много други.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.