Шоу

Снимат сериал по "Властелинът на пръстените"

  • Снимат сериал по
    Дата:
Дата: 14.11.2017
Iwoman.bg

Amazon обяви, че е купил телевизионните права за фантастичната сага на Толкин "Властелинът на пръстените", за да прави сериал по нея.

Според сайта deadline.com компанията за електронна търговия, която е била конкуренция за правата с Netflix и HBO, е спечелила като е предложила огромната сума от повече от 200 млн. долара.

Сериалът ще покаже непоказвани във филма приключения, предхождащи първата част от прочутата трилогия - "Задругата на пръстена". В него ще участват и някои от емблематичните герои от сагата.

Договорът за придобиване на правата предвижда и възможността за друг сериал, който да разработва "Властелинът на пръстените".

Писането на сценариите, снимките и постпродукцията ще добавя по 100-150 млн. долара на сезон към вече астрономическия бюджет на този проект.

Сериалът ще може да бъде видян в стрийминг услугата за филми и сериали Amazon Prime.

"Властелинът на пръстените" е избран за предпочитана книга на хилядолетието от клиентите на Amazon през 1999 г. и любим роман за всички времена в анкета на Би Би Си през 2003г. Филмовата адаптация по трилогията на режисьора Питър Джаксън с участието на актьори като Илайджа Ууд, Виго Мортенсон, Лив Тайлър и Орландо Блум, спечели близо три милиарда долара по света и 17 "Оскар"-а. По-късно режисьорът направи още една трилогия по романа на Толкин "Хобит", която донесе подобна сума.

Източник: БГНЕС

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.