Световна премиера на "Хищникът" на ONE DANCE WEEK 2018


Световна премиера на "Хищникът" на ONE DANCE WEEK 2018
Снимка: ONE DANCE WEEK

На 6 октомври почитателите на съвременните изкуства ще станат свидетели на световната премиера на първия цялостен спектакъл на изгряващите гръцки звезди Дана Димитриади и Дионисиус Аламанос "Хищникът". Двамата ще поставят финалните щрихи на представлението си, развито върху едноименната им танцова миниатюра UNCIA, на творческа резиденция в Пловдив през август. Спектакълът е копродукция на ONE DANCE WEEK, Big Story Performing Arts Services и Centre Civic de la Barceloneta.

В работата си Дана и Дионисиус обединяват съвременен танц, гръцка естетика и особено актуални послания и без съмнение скоро ще се наредят сред най-ярките представители на своето поколение в родината си. Аламанос вече участва в хитовото представление “Chotto Desh’’ на суперзвездата на съвременния танц Акрам Кан, когото публиката добре познава от церемонията по откриване на Олимпийските игри в Лондон през 2012 и работата му със световни звезди от ранга на Жулиет Бинош и Кайли Миноуг.

В "Хищникът" човекът и животното са обединени в непрекъснато променящ се организъм, който разказва истории за оцеляването, уязвимостта и жаждата да доминираш. Спектакълът е демонстрация на отношението на човека към природата, без да спестява варварствата, които ѝ причиняваме. Артистите пресъздават метаморфозата на бръмбара, мъдростта на свещения слон, тотемните животни, които древните шамани са почитали. Техники от китайското бойно изкуство Винг Чун вдъхват живот на снежния леопард (Panthera uncia) – първо ловец, който търси прехраната си, а впоследствие сам ловуван, но за трофей. Дана Димитриади и Дионисиус Аламанос ще ни отведат в загадъчно пространство, където превъзходството на хората над животните не съществува.

Само в рамките на тази година "Хищникът" спечели три награди от Международното състезание за хореографски дуети в Ротердам 2018 - XL награда за продукция, награда на Conny Janssen Danst и награда на Club Guy & Roni.

"Хищникът" е част от 11-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK, което ще се проведе между 24 септември и 14 октомври в Пловдив.

Билети за спектакъла на цени от 10 лв. можете да намерите онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay: http://bit.ly/ODWUncia. Местата са ограничени, поради което силно препоръчваме предварителното закупуване на билети.

ONE DANCE WEEK се организира от Фондация "ЕДНО за култура и изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама