ТВ адаптацията на „МИНИАТЮРИСТЪТ“ с премиера по EPIC DRAMA на Цветница


ТВ адаптацията на „МИНИАТЮРИСТЪТ“ с премиера по EPIC DRAMA на Цветница
Снимка: viasat

Новият драматичен канал от групата на TV1000 и Viasat History, EPIC DRAMA ще излъчи тв адаптацията по бестселъра на Джеси Бъртън, „Миниатюристът“, в България на Лазаровден и Цветница. Обсебващият трилър в три части ще дебютира в 22:00 часа в събота, 31 март, и ще продължи в следващите две вечери до понеделник, 2 април, в същия час.

„Миниатюристът“, който дебютира по BBC на Коледа, разказва историята за дом, където под повърхността на красотата и високата класа надничат забранени страсти и опасни тайни. През 1686 г. 18-годишната Нела Оортман влиза в голяма къща в най-богатия квартал на Амстердам. Изпълнена с надежди и мечти, тя е дошла от тихата провинция, за да започне нов живот като съпруга на заможния търговец Йоханес Бранд. Но вместо от Йоханес, тя е посрещната от студената му сестра Марин и бързо разбира, че в техния дом нищо не е такова, каквото изглежда. Когато Йоханес най-после се появява, той ѝ носи необичаен подарък - кукленска къща, копие на техния дом. Тя ще се мебелира от изкусен миниатюрист, чиито мънички произведения показват какво се случва в дома по неочаквани начини и изглежда предричат бъдещето с притеснителна точност.

„Миниатюристът“ рисува разточително заснета картина на Амстердам от 17-ти век, гъмжащ от живот град в сърцето на Златната ера на търовията и предприемачеството. Но докато книгата е изцяло фокусирана върху Амстердам, тв адаптацията трябва да търси и други локации за филмиране на историческата драма. С множеството си неонови табели, Амстердам е прекалено модерен в днешно време, затова продукцията намира по-подходящ екстериор на юг, в университета в Лайден.

Историческият канал Репенбург е съвършеният декор за много от красивите снимки по вода, а улиците му се превръщат във филмовите улици на Амстердам от минисериала. А новият дом на Нела изобщо не е в Амстердам. Всъщност, той е вдъхновен от Хам Хаус, в Ричмънд ъпон Темз, Англия. Същевременно, много от интериорните снимки са правени в Ланглибъри Хаус в Хертфордшир, също в Англия. 

Увлекателният минисериал е и със звезден актьорски състав: Аня Тейлър-Джой (Split, The Witch) като Петронела Бранд. Аня печели награда за най-впечатляващ дебютант в Кан 2017-та и е номинирана за BAFTA за изгряваща звезда. Ромола Гарай (The Hour, The Crimson Petal and The White, Atonement), в ролята на връждебната Марин Бранд, е номинирана за Златен глобус за ролята си в минисериалла „Ема“, а за изпълнението си в ‘The Crimson Petal and the White’ получава номинация за BAFTA и за награда Satellite. Алекс Хасел (Suburbicon, Anonymous), мистериозният Йоханес Бранд, си партнира с Паапа Есиеду (A Midsummer Night’s Dream, Utopia), като Ото, и Хейли Скуайърс (I, Daniel Blake; Southcliffe) като Корнелия.

Завладяващият исторически трилър е базиран на книгата „Миниатюристът“ от Джеси Бъртън, завършена през 2014-та, след четиригодишен труд. С публикуването си тя става феномен на книжния пазар, продавана е в 38 държави, включително и в България, и оглавява многократно листата на бестселърите. Печели множество награди, включително за млад писател и книга на годината и към момена има продадени над 1 млн. копия в световен мащаб.

= = = = = =

Epic Drama стартира в Европа на 14 декември 2017 г. В момента новият канал за драматични продукции на Viasat World е достъпен в южна България чрез Телекабел и ТВ Сат Ком, в северна България – чрез NetWorx, а в София – чрез NET1. Сред премиерите в стартовата схема бяха създанения от изцяло дамски творчески екип „Блудници“ и минисериала в шест части „Клонкайк“ с Тим Рот и Ричард Мадън (GOT), а в януари към тях се присъединиха разкошният „Версай“ и най-скъпият проект на шведската SVT „Ресторантът“. В средата на март се очаква да дебютира испанският трилър хит „Чумата“, а на Цветница - „Миниатюристът“! Още на www.epicdrama.bg

Можете да гледате първите епизоди на пет от сериалите по Epic Drama онлайн по всяко време ТУК

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама