Теодосий Спасов и Иван Шопов пускат нов общ албум


Теодосий Спасов и Иван Шопов пускат нов общ албум
Снимка: Ивайло Петров

Двама от най-уважаваните и познати артисти на родната сцена – иконата на българската джаз музика Теодосий Спасов и международно признатият майстор на електронния звук Иван Шопов се събират отново за представянето на новия си съвместен албум, наречен "InFusion" (Вливане), който ще бъде представен официално в края на ноември в Пространство 108, София.

Тандемът от двамата музиканти, създал този студиен запис, след дълго професионално партньорство, се утвърди през годините като една от най-успешните колаборации на съвременния български, (а и не само), музикален пазар.

Албумът "InFusion" е логичното развитие на започнатия преди няколко години инструментален проект под същото име, в който музикантите изпълняваха на живо авторски, полу-импровизиран минималистичен джаз с фолклорни елементи, потопен в топла електронна атмосфера и абстрактни даунтемпо бийтове. В студийната версия емоционалният заряд на тези паметни концерти е напълно съхранен, но съдържанието му се радва на значителна еволюция.

Името на "InFusion" (по една от композициите в албума) не е избрано случайно – то вплита в себе си множество символики – вливане на два уникални сами по себе си таланта, преливане на множество музикални стилове, размиване на границите и установените музикални стереотипи, сътворявайки по този начин нещо наистина нечувано.

"Вливане" би могло да се съотнесе и към факта, че в създаването на InFusion, Спасов и Шопов изобщо не са сами: целият проект е замислен като една вълнуваща музикална палитра, представяща творчеството на редица изявени гост-музиканти от цял свят, които оставят свой собствен почерк в композициите: изявеният полски саксофонист Гжех Пьотровски, канадският барабанист Мерлин Еторе, френският тромпетист Ерик Трюфа, ASA от Великобритания; норвежката вокалистка Рут Майер, както и перкусионистът Мино Синелу от Мартиника. От българска страна ярко присъствие в записите отбелязват пианистът Димитър Бодуров и фолклорната формация "Авигея", с които Шопов сътвори суперуспешния проект "Канатица" през 2017 г.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама