Това е големият победител в "Гласът на България" (видео)


Това е големият победител в "Гласът на България" (видео)
Снимка: bTV

Атанас Кателиев е победителят в сезон 2019 на "Гласът на България". Той извоюва титлата в конкуренция с още трима финалисти – Кирил Хаджиев - Тино, Надежда Александрова и Ива Георгиева.

Стругарят от Варна донесе първата победа за Графа в тригодишната му история като треньор в най-гледаното музикално шоу у нас. "Твоят път тепърва започва. Гордея се с теб, браво!", прегърна го Влади Ампов на сцената, която избухна в празнични фойерверки.

Зрителите решиха на крачка от голямата награда от 50 000 лв. да си тръгнат соул дивата от Дубай Ива Георгиева и тийнейджърката с хипнотизиращи сини очи и тембър Надежда Александрова.

В последния етап на оспорваната надпревара Тино и Атанас изпълниха песен, избрана от феновете на предаването в онлайн гласуване. Кателиев изля още веднъж душата си в изпълнение на "Impossible" на Джеймс Артър, а Тино впусна специфичния си тембър в първия си блус в шоуто с класиката на Елвис Пресли "Can’t Help Falling in Love".

Атанас Кателиев е на 26 години и е от Варна. Преди да се яви на кастингите на тъмно споделя времето си между семейната работилница и кварталния пиано бар. В сезон шест Атанас разгърна максимално потенциала си в поп, соул и фънк жанра и накара Графа да възкликне: „Такъв тембър няма в съвременната БГ музика!“.

Кателиев завършва паралелка с народно пеене и гайда, но има диплома за инженер, а в момента работи като учител по роботика в Математическата гимназия във Варна. Намира педагогическата професия за твърде отговорна и в близко бъдеще е готов да я замени изцяло с музикална кариера, за която мечтае. Победителят на Графа калява психиката си и като ултрамаратонец. Атанас признава, че участието му в „Гласът на България“ му е дало шанс да придобие самочувствие на сцената.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама