Тутанкамон по Epic Drama, Египетски загадки по Viasat History през април


Тутанкамон по Epic Drama, Египетски загадки по Viasat History през април
Снимка: Epic Drama

Египет ще доминира в програмата на документалния Viasat History още от 1 април, понеделник, с премиерата на "Египетски загадки" в 22:00 часа. В уикенда на Лазаров ден и Цветница пък, Epic Drama ще покаже минисериала в четири части "Тутанкамон".

"Тутанкамон"

Събота, 20 април, и неделя, 21 април, в 20:30 часа

Сезон 1: 4 x 60 мин.

Сезон 1: 4 епизода x 60 мин.

Сценарист: Гай Бърт

В ролите: Макс Айрънс, Сам Нийл, Ейми Рен, Джонатан Арис, Леон Клингман, Стивън Еразмус, Сюзън Данфорд, Вере Тиндале

Епични факти: Режисьорът Питър Уебър е добре познат в индустрията - сред филмите му са "Момичето с перлената обица", "Младият Ханибал: Корените на злото" и спечелилият множество награди документален филм "Земя: Един невероятен ден". Сценаристът Гай Бърт ни е познат от поредиците по Epic Drama "Беоулф: Завръщане у дома" и "Кръгът Блечли" (можете да гледате първите им епизоди онлайн без регистрация на epicdrama.bg/watch-now)

Действието в минисериала "Тутанкамон" (четири части) се развива сред златистите пясъци, надвисналите урви и изпепеляващата жега в Долината на кралете.

Мащабната продукция разказва личната история на Хауърд Картър (в ролята Макс Айрънс, който може да ви е познат от The Little Drummer Girl и The White Queen), известния британски археолог, открил гробницата на момчето крал Тутанкамон.

Виждаме младия Картър през 1905 г., когато предвожда експедиция с жар, но когато страстите се разгарят и той застрашава разкопките, археологическият му лиценз е отменен от Службата за антични разкопки в Кайро.

Самотен и презрян от обществото, той живее в трудни условия, докато шансът не го среща със зашеметяващия британски аристократ лорд Карнарвън (ветеранът Сам Нийл, "Джурасик Парк", "Пианото") - ентусиазиран любител археолог, и дъщеря му лейди Евелин (очарователната Ейми Рен, която сигурно сте забелязали в The Last Kingdom). Това довежда до драматична промяна в съдбата на Картър и неочакван шанс в любовта.

"Любимката на краля"

Започва в неделя, 7 април, в 22:00 часа

Сезон 1: 13 x 60 мин.

Сценаристи: Едуарда Лая, Патриция Мюлер

В ролите: Джоана Рибейро, Пауло Пирес, Сандра Фалейро, Мигел Нунес, Гилерме Филипе, Мая Бут, Джоана Пайс де Брито, Филипе Варгас

Епични факти: Поредицата, наречена първоначално "Мадре Паула", се радва на голямо признание в Португалия, печелейки престижната награда "София" за "Най-добра поредица" и номинация на "Премиос Аквила" през 2018 г. Актрисите Джоана Рибейро, Сандра Фалейро и Пауло Пирес получават признание за участието си.

Португалия през 18-и век: Паула е принудена да стане монахиня - единствената възможност за по-добър живот за толкова бедно момиче. Манастирският живот обаче не е никак привлекателен, особено предвид че ниското ѝ положение я обрича на робски труд, докато другите привилегировани сестри се ползват със специално отношение. Паула скоро научава как да използва красота и женски хитрини, за да подобри положението си.

Когато крал Жуау V вижда Паула за пръв път, веднага се влюбва в нея и двамата започват любовна афера, която продължава през целия им живот и води до незаконен син. Кралицата, която е свикнала с изневерите на съпруга си, разбира, че този път нещата са сериозни - Паула представлява истинска заплаха и трябва да бъде елиминирана, както и синът ѝ. Никое копеле няма да претендира за трона!

Кралицата обединява сили с разочаровани благородници, които вече заговорничат срещу краля, предвождани от собствения му брат, който иска да го измести. Дали кралската любов ще надделее и дали синът на Паула и краля ще оцелее при атаката на ревнивата кралица?

"Полдарк"

Започва в понеделник, 8 април, в 22:00 часа

Сезон 3: 9 x 60 мин.

Сценаристи: Уинстън Греъм, Деби Хорсфилд

В ролите: Ейдън Търнър, Елинор Томлинсън, Хейда Рид, Джак Фартинг, Руби Бентал, Люк Норис, Хари Ричардсън, Том Йорк

Епични факти: Създателите на третия сезон на "Полдарк" продължават да получават номинации и награди в Европа и по цял свят -"Наградите БАФТА", "Награди на ирландското кино и телевизия", "Британски национални телевизионни награди", "Награди на кралското телевизионно общество" и мн. др.

1794 г.: Войната и революцията във Франция застрашават Великобритания.

В Корнуол Джордж Уорлеган продължава да строи империята си с цел да срази Полдарк, а Елизабет решава да изгради нов живот за себе си като негова съпруга и част от семейството му, погребвайки миналото си заедно с Рос. Но тя крие тайна, която може да разруши удобния живот, който в крайна сметка е осигурила за себе си и сина си.

Рос и Демелца се опитват да запазят мира и да избегнат Джордж завинаги, сближавайки се отново в Нампара. Пристигането на братята на Демелца обаче нарушава крехкото примирие и Рос трябва да си зададе въпроса докога ще позволява на Джордж да се издига безпрепятствено. В същото време Дуайт е заловен по време на войната с Франция и на Рос се пада да спаси приятел.

С битки, които го дебнат у дома и в чужбина, дали Рос ще приеме предизвикателството и ще рискува да изгуби всичко ценно за него?

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама