Уволниха служителите, отговорни за тазгодишния гаф на "Оскар"-ите


Уволниха служителите, отговорни за тазгодишния гаф на "Оскар"-ите
Снимка: Getty Images/Guliver

Двамата служители, отговорни за конфузната ситуация на тазгодишните "Оскари" повече няма да бъдат част от церемонията, съобщи за АФП говорител на Американската киноакадемия.

Марта Руис и Брайън Кулинан са двамата членове на "ПрайсУотерхаусКуперс"- одиторско-консултантската компания, отговорна за събирането и опазването на гласовете и резултатите на "Оскар”-ите. Задълженията им включват и подаването на пликовете с победителите на водещите по време на блестящата церемония.

Тази година обаче, Кулинан подаде на Уорън Бийти и Фей Дънауей плика за "Най-добра актриса” вместо за "Най-добър филм” и предизвика най-срамния момент в историята на "Оскар”-ите. Особено предвид факта, че грешката беше установена едва по средата на благодарствените изказвания от екипа на "Ла Ла Ленд" и те трябваше да предадат наградата на колегите си от "Лунна светлина".

Объркването се е получило, тъй като Кулинан е бил твърде зает да "туитва” по време на церемонията и не е премахнал копието на плика за "Най-добра актриса” от мястото му. По регламент, когато единият подаде плик, другият веднага да отдели или унищожи същия плик в другия край на сцената.

Към момента не става ясно дали само Кулинан и Руис ще бъдат премахнати от екипа на "Оскар”-ите, или Академията ще се откаже въобще от услугите на компанията "ПрайсУотерхаусКуперс".

Междувременно представители на престижните награди поднесоха официалните си извинения и по още един повод – включването на все още живата продуцентка Джан Чапман във видеото, с което се отдава почит на починалите кино дейци и известни личности през изминалата година. Снимката на Чапман бе използвана заедно с името и професията на нейната покойна приятелка Джанет Патерсън, четирикратно номинирана за "Оскар" за дизайн на костюми, която почина през октомври 2016 г.

Грешката е поправена вече и във видеото, което е качено на официалния сайт на кинонаградите. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама