Вижте Бандерас като Пабло Пикасо (снимки)


Вижте Бандерас като Пабло Пикасо (снимки)

За първи път National Geographic споделиха кадри от новия сезон на сериала "Геният". На тях виждаме Антонио Бандерас, който се превъплъщава в Пабло Пикасо в продукцията.

Артистичната кариера на Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Криспиняно де ла Сантисима Тринидад Руиз Пикасо се простира в над 80 от общо 91 години от неговия живот, голяма част от които прекарани в неговия втори дом – Франция. Подобно на героя от първия сезон на "Геният" – Алберт Айнщайн, Пикасо преобразява и интерпретира света по напълно нов и неортодоксален начин и постоянно провокира представите ни за изкуство и творчество.

Плодотворният художник създава над 50 000 творби, сред които най-известни са "Старият китарист" от Синия му период, изложена понастоящем в Институтa по изкуствата в Чикаго; "Герника", вдъхновена от нацистката бомбардировка над едноименния малък град в Испания, която може да бъде видяна в музея Reina Sofia в Мадрид и "Госпожиците от Авиньон", изложена в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк.

Страстната му натура и неизчерпаемата му творческа енергия са неразривно свързани с личния му живот, изпълнен с шумни бракове, безброй афери и постоянно менящи се политически и лични съюзници.

Във втория сезон на номинирания за "Еми" сериал-антология "Геният" участват още Алекс Рич ("GLOW", "Истински детектив“), който ще сподели главната роля с Бандерас. В сериала ще видим още Клеманс Поеси ("Хари Потър и Огненият бокал", "В Брюж"), Себастиан Роше ("Човекът във високия замък"), Робърт Шийън ("Fortitude", "Особняци"), Попи Делевин ("Kingsman: Златният кръг", "Крал Артур: Легендата за меча“) и Ашлин Франсиози ("Игра на тронове", "Падението").

Заснемането на 10-те епизода на сериала-антология започва този месец и ще се реализира в различни европейски градове.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама