Започва "София Моно 2018"


Започва "София Моно 2018"
Снимка: 3inSpirit

На 7 юли (събота) започва осмото издание на фестивал на моноспектаклите – "София Моно 2018" в парка на Военна Академия "Г.С.Раковски" в София.

В събота вечер събитието ще открие моноспектакълът "Пилето, което което казва КУ" на актьора Иван Юруков. Всяка следваща вечер до 17 юли точно в 21.00 ч. на сцената под звездите ще стъпят още любими и талантливи актьори! Топ спектаклите си ще представят: Камен Донев (на 8 и 12 юли), Мариус Куркински (9 и 10 юли), Виктор Калев (11 юли), Димитър Живков (14 юли), Васил Дуев (16 юли), Оливера Аризанова от Македония (13 юли).

За децата са предвидени дневни събития в парка - с вход свободен. 

На 10 юли от 13.00 ч. от ще бъде срещата с книжките "Бъди ми приятел" и "Къде си Слънце?" на писателката Юлия Спиридонова. По време на четенето им в парка ще гостуват деца от сдужение "АРДУС" (Асоциация на родителите на деца с увреден слух) и е предвиден жестомимичен превод. Темата е "Приказните създания от българският фолклор", а децата ще имат възможност да изработят маски на различни герои.

На 14 юли от 10.00 ч. в детската програма ще се включи и Столична библиотека с инициативата "Зелени библиотеки". Ще има занимания за деца, сред които възможността най-малките да се докоснат и посвирят на детски класически музикални инструменти. На място ще се издават безплатни читателски карти за Столичната библиотека. За посетителите на "София Моно" и на парка ще бъде обособен щанд за размяна на книги.

Ето я и вечерната програма на "София Моно 2018":

На 7 юли стартираме с нашумялата постановка "Пилето, което казва КУ" на Иван Юруков. Сценарият е на Александър Урумов, музиката на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор.

Датите 8 и 12 юли са запазени за Камен Донев и неговите два емблематични спектакъла - "Възгледите на един учител за народното творчество" (на 8 юли) и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" (на 12 юли).

9 юли е за представлението "Мъжът на жена ми" - постановка на Мариус Куркински, автор Миро Гавран – Хърватия. Участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще ни покажат сериозните неща от живота погледнати от смешната им страна.

На 10 юли ще видим и самият Мариус Куркински в "Черното пиле". Спектакълът, който ще ни остави без дъх е по разказите на Николай Хайтов - "Мерак", "Пазачът на Овесената нива" и "Черното Пиле". Актьорът получи не малко театрални отличия с "Черното пиле", а на сцената на "София Моно" го очакваме с огромно вълнение. 

На 11 юли в парка гостува топ постановката "Грамофонът" на Виктор Калев. Авторският концерт-спектакъл представя автобиографични истории на актьорът и български песни на любими изпълнители, изпяти и изиграни блестящо. Това ще е единствената възможност да го видим в София в близките месеци, защото всички дати на представлението до края на сезона са напълно разпродадени.

На 13 юли от Македония пристига актрисата Оливера Аризанова – Мансбарт в главната роля на моноспектакъла "Тя". Автор на текста е българката Даниела Колева, режисьор - Васил Михаил, постановката е на Народен театър "Антон Панов" - Македония.

На 14 юли в програмата следва един от най-забавните моноспектакли – "Живак" на актьорът Димитър Живков. През този сезон представлението се изигра за 150-ти път и ако още не сте успели да го видите – то сега е вашата възможност.

На 15 юли следва лятна кино вечер с прожекция на филма "Закуска в Тифани". Ще видим прелестната Одри Хепбърн в една от най-великите филмови адаптации на всички времена, по мотиви от новелата на Труман Капоти. Инициативата е съвместна със Cine Libri.

На 16 юли фестивалът ще закрие моноспектакъла на Васил Дуев "Всичко на масата" по Чарлз Буковски. Спектакълът е с номинация за Икар 2017 за главна мъжка роля и с награда от "Balkan Theatre Fest" Албания.

Начало на представленията – 21.00 ч.

Билетите за спектаклите можете да намерите ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg, а за някои от постановките вече са на изчерпване. Цената им е от 10 до 40 лв според датата и мястото.

Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса - зала “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, книжарница Booktrading и Office1Superstore.

Билети ще се продават и на място на вход (ако все още има такива).

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама