Започва АСТ Фестивал за свободен театър 2018


Започва АСТ Фестивал за свободен театър 2018
Снимка: АСТ Фестивал

Днес (19.10, петък) започва осмият АСТ Фестивал за свободен театър 2018.

Традиционното откриващо парти с вход свободен ще се проведе в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс от 21:00 ч. Специални гости ще бъдат бандата Les Animaux Sauvages - Сибила Серафим (актриса, певица и пианистка), Насо (вихрен вокал) и Чарли (продуцент, китарист и капитан). От София, през Париж, Лондон и Берлин, те ще ни потопят в еуфоричната танцувалност на биполярното настроение в музиката си.

Oсмoто издание на най-големия фестивал в България за независимо сценично изкуство ще продължи до 25-ти октомври в София. Публиката отново ще може да стане свидетел на най-доброто от съвременната българска независима сцена, международна селекция и богата паралелна програма със специални събития, дискусии, уъркшопи и гости от над 10 държави.

Фокусът на българската селекция е експериментът на ръба на познатите жанрове. Тя ще покаже осем ярки представителя на откривателския дух в сценичното изкуство. От документалния театър, през съвременния танц и пърформанс, до интерактивните формати, сетивната инсталация и психодрамата, всеки от спектаклите развива собствен сценичен език, за да комуникира своите послания.

Международната паралелна и образователна програма на ACT Фестивал за свободен театър също търси пресечната точка между българската публика и театрално поле, международния опит и универсалните теми, където те се срещат. Сред акцентите в нея са лекции и споделяне на опит за драматургия и нови режисьорски, репетиционни и кастинг подходи, работилници за радикално сценично присъствие и уъркшопи за ефективна емоционална и сетивна връзка между актьор и публика.

Резултат от АСТ-ивната позиция на Асоциация за свободен театър на европейската независима сцена е и инициираната от нея нова Европейска асоциация за независими изпълнителски изкуства. Целта на новата организация е да обедини опитни организации и национални представители на независимата изпълнителска сцена от всички европейски държави и да подобри законовата рамка, инфраструктурата и възможността за обмяна на опит между артистичните групи и творци.

Повече за ACT Фестивал за свободен театър можете да намерите тук: actfest.org и facebook.com/ACTFESTIVALBG.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама