Затвориха Cacao Beach


Затвориха Cacao Beach
Снимка: CACAO BEACH CLUB

Две от заведенията, които са символ на нощния живот по Черноморието ни – Cacao Beach и бар "Хедон", са затворени със заповеди на РЗИ-Бургас. Това е станало още вечерта преди отминалите почивни дни, но причината официално беше потвърдена от вицепремиера Валери Симеонов, който отдавна е на мисия срещу шума.

"В началото на сезона направихме показна проверка на най-сериозните нарушители от миналата година – заведенията в зоната на Слънчев бряг-Юг, за да покажем, че това лято ще се предприемат сурови действия в тази посока. Въпреки тази демонстративна проверка и направени констатации и предписания, някои субекти продължиха да газят закона, смятайки, че той не се отнася за тях. Това наложи допълнителни проверки, повторни констатации и се стигна до първите два случая в новата история на България - спиране на експлоатацията на обекти заради нарушаване на Закона за защита от шума в околната среда. Вече четвърти ден Какаовият плаж (бел. ред. - Cacao Beach Club) и заведението "Хедон" в Созопол са затворени. Не става въпрос за вендета, в каквато бях упрекван, а за изпълняване на закона. Наложихме крайната мярка, защото тези две заведения многократно са нарушили предписанията”, каза в Бургас Валери Симеонов, цитиран от "Флагман".

Той припомни, че първата проверка е направена на 8 юни, издадени са предписания, които са приети и подписани от пълномощници. На 5 август е направена нова проверка и в двата обекта. Там е имало партита с диджеи, а по думите на вицепремиера децибелите били доста над нормата. В "Хедон" и на Cacao Beach имало няколко хиляди човека, които са били в откритите площи на плажа, разпоредено е спирането на звука, но и на двете места е отказано. „Въпреки предписанието те са продължили. Това доведе до заповедта за прекратяването на експлоатацията на тези две заведения”, подчерта Симеонов.

Вицепремиерът обаче уточни, че повечето заведения, на които са направени предписания, са ги спазили.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама