Мобилно приложение ни помага да спазваме дистанция (ВИДЕО)


Мобилно приложение ни помага да спазваме дистанция (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Google пусна инструмент в помощ на хората, които трудно преценяват разстоянията на око, така че да могат да използват смартфона си и да спазват социална дистанция срещу коронавируса.

От тази седмица той е на разположение на телефоните с операционна система Android. Инструментът, наречен Sodar, очертава около човека във виртуална реалност върху екран 2-метров лъч.

Потребителите виждат около себе си бяла окръжност, така че да получат нагледна представа какво разстояние трябва да спазват спрямо околните. Инструментът използва технологията на добавена реалност, чрез която посредством екран се появяват виртуални предмети или структури в реалното обкръжение на човек.

 

В някои видеоигри това позволява да се "виждат" персонажи и те да бъдат улавяни в закрити пространства или навън. Рекламодателите използват технологията, за да предоставят на потребителите възможност да "тестват" цвят червило например. Добавената реалност позволява също така човек да си постави заешки уши при видеообаждане чрез някои приложения.

Sodar предупреждава визуално потребителя, когато някой навлиза в неговото пространство против заразяване. Инструментът е създаден от Google в рамките на проект за изработване на решения, помагащи на хората да противодействат на пандемията от COVID-19.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама