Рупърт Еверет идва за София Филм Фест


Рупърт Еверет идва за София Филм Фест
Снимка: Getty Images/Guliver

Чаровният британски актьор Рупърт Еверет ще бъде една от най-големите звездни изненади на 21-ия София Филм Фест. Прочулият се със своя бунтарски дух актьор заедно със също толкова популярния режисьор Хю Хътсън ще представят филма "Алтамира" - британско-френско-испанска копродукция за намирането на древните пещерни рисунки в едноименната френска пещера. Това разкри на пресконференция днес директорът на фестивала Стефан Китанов.

Снимка: Рупърт Еверет Източник: Getty Images Guliver

Набиращата все по-голяма популярност актриса Анджела Недялкова, която наскоро направи своя дебют в Холивуд с лентата на легендарния Дани Бойл "Трейнспотинг 2", сподели радостта си, че е част от фестивала: "Много емоционален момент беше, когато получих покана да бъда жури. Този фестивал следи развитието ми. До тук това е най-голямото признание за мен". Анджела сподели и как се е чувствала като част от екипа на Бойл: "Доста вдъхновена и щастлива съм, че бях в екипа на Дани Бойл. Впечатлена съм колко красиви и земни хора са актьорите от филма. Още подържам връзка с повечето", сподели тя.

Снимка: Анджела Недялкова Източник: Actualno.com/Милена Славкова

Официалното откриване на София Филм Фест е на 9-и март, но традиционно преди него ще можем да присъстваме на т.нар. предварителна програма в Дома на киното от началото на март. Именно там на 1-и март на специална церемония обичаната от няколко поколения зрители актриса Гинка Станчева, която ще получи Специалната награда на СФФ. Това ще се случи на официалната премиера на документалния филм за нея "Призвание Актриса". Почетна награда на СФФ ще получи и журналистката Олга Маркова, която е сценарист на филма.

В София Филм Фест са включени над 150 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 30 късометражни филма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама