6 причини защо новогодишните обещания се провалят


6 причини защо новогодишните обещания се провалят
Снимка: iStock/Guliver

Нова година винаги е символизирала нова глава от книгата „живот”. И сякаш повлечени в романтичния водовъртеж от идеи, планове и мечти, даваме пред себе си обещания, които сякаш се провалят още преди да сме видели новогодишната заря. Е, ето 6 причини защо доста често се получава така.

1. Превръщате маратона в спринт

Бавната и постоянна промяна на навиците може да не е секси, но е много по-ефективна от "искам да вляза в този размер до края на месеца!". Малките промени се приемат по-добре от мозъка и тялото, защото не са смущаващи. Искате да отслабнете? Спрете с катастрофалните диети и изтощителни упражнения. Вместо да следвате супер стегнат план за действие, прибавяйте по един положителен навик на седмица. Започнете с пиенето на повече вода, например.

2. "Слагате тигана преди да сте хванали рибата"

Още на 3-ти януари сте се обзавели с 2 чифта маратонки за бягане, 5 клина и 4 топа. Това всъщност действа доста стресиращо, все едно гоните краен срок. Нищо няма да ви стане, ако идете на фитнес няколко пъти със стар анцуг, докато не се убедите, че това е вашият спорт.

3. Не вярвате в себе си

Мисълта за неуспех може да ви откаже, още преди да сте пробвали дадено нещо. Ако вече сте се проваляли неколкократно в новогодишните обещания, знаем че може да е трудно да повярвате отново в себе си. Единственият начин да победите съмнението е да вярвате в себе си.

депресия

4. Мислите много, действате малко

Дори и най-добрата книга за самопомощ в света не може да ви спаси, ако не предприемате действия. Да, потърсете вдъхновение и знание, но само толкова, колкото реално можете да приложите към живота си.

5. Прекалено много бързате

Новогодишните обещания имат срок на давност 12 месеца, така че не е нужно още в средата на януари да нервничите, че нещо не се получава по план.

6. Не се наслаждавате на процеса

Борите се за повишение в работата, но това ви коства твърде много? Ако не се наслаждавате на процеса, то надали и крайната цел ще ви зарадва особено. По-скоро ще я приемете като край на агонията. А дали наистина искате това нещо със сърцето си?

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама