6-те стъпки към щастието според Мишел Обама


6-те стъпки към щастието според Мишел Обама
Снимка: Getty Images/Guliver

Днес ще си говорим за принципите и правилата, които една силна жена споделя в автобиографията си "Моята история". Става въпрос за Мишел Обама, която разкрива тайните на щастието. Всъщност те са наистина много прости и всеки може да ги следва.

1. Приемайте провалите като нова възможност

Страхът от провал е често срещано явление при голяма част от хората. Напълно нормално е да имате някакви опасения, все пак всичко е възможно и трябва да бъдете подготвени. Доста по-важно е как приемате нещата. Мотивирате ли се или се отказвате? Приемайте провалите като нова възможност, като мотивация за повторен опит.

2. Грижете се за себе си

Лош навик на изключително много жени е да поставят себе си на последно място, мислейки за мъжа, децата и работата си много повече, отколкото за себе си. Голяма грешка! Разберете, че вие също сте толкова важни и вашето лично щастие зависи единствено и само от вас. Отнасяйте се с любов към себе си и понякога поставяйте собствените си нужди на първо място.

3. Не приемайте предизвикателствата като пречки

Всъщност предизвикателствата, които ще се изпречват на пътя ви, са единствено и само плюс за вас. Не ги приемайте като пречки, с които не можете да се справите. Напротив! Дайте всичко от себе си и покажете на всички, че това единствено и само ви мотивира.

4. Не се извинявайте за това, което сте

Винаги ще се намери някой, който не харесва нещо във вас. Било то външен вид, начин на мислене или пък начин на живот. Не позволявайте мнението на околните да ви промени. Вместо това просто подминете с усмивка всички тези хора, които не ви подкрепят и не вярват във вас.

5. Поставяйте си нови цели и отбелязвайте всяка малка победа

Постоянно си поставяйте нови цели и преминавайте през трудностите с усмивка. По този начин много по-лесно ще извървите пътя към успеха. Не се отказвайте за нищо на света. Колкото повече пречки срещнете, толкова по-сладка ще бъде победата. Отбелязвайте всеки малък успех. След това поставяйте нова цел пред себе си и продължавайте в същия дух.

6. Планирайте живота си

Правете планове за живота си. Премисляйте всяка една ситуация и последствията от нея. Ако очаквате нещо да се случи, много по-лесно ще се справите с проблема, защото вече ще сте психически подготвени. Отговаряйте за всичко, което се случва в живота ви. Бъдете внимателни и бдителни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама