Българските книги, които всяка жена трябва да прочете

  • Българските книги, които всяка жена трябва да прочете
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 26.02.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Дори да не сте голям фен на прелистването на страници, факт е, че четенето на книги може да направи чудеса за нашите умствени способности, настроение и чувства. В случай, че се нуждаете от малко вдъхновение, ето няколко книги на български автори, които определено си заслужават!

„Пътуване към себе си“, Блага Димитрова

„Пътуване към себе си“ е една от най-ярките творби в българската проза през 60-те години на миналия век. Това е книга за заминаването, за бягството, за пътя, по който поемаме в търсене на собствената си идентичност.

„Железният светилник“, Димитър Талев

Романът засяга както много исторически аспекти, така и ценностите, които оправдават различни човешки дейности. Анализиращ българската народопсихология, „Железният светилник“ може да бъде наречен и семеен роман. Ако обичате да четете за силни женски фигури, пълни с храбър, мъжествен дух, то със сигурност ще се влюбите в образа на Султана.

„Живот в скалите“, Мария Малева

„Живот в скалите“ е дебют в прозата за популярната българска поетеса Мария Лалева. Това е книга за морето, любовта, красотата и усещането за предопределеност.

ВДЪХНОВЯВАЩИ ЦИТАТИ ОТ "ЖИВОТ В СКАЛИТЕ"

„Стопанката на Господ“, Розмари Де Мео

Познавате ли добре своите корени? В случай, че отговорът ви не е твърдо „Да“, тази книга ви дава възможност да се запознаете със стари български тайнства, обреди и вярвания.

„Аз съм българка“, Петя Александрова

Книгата събира 40 истории за смели, умни и достойни българки от историята, давайки отговори на много любопитни въпроси. Определено си заслужава да се прочете!

„Физика на тъгата“, Георги Господинов

Без съмнение, този роман е един от най-успешните, що се отнася до съвременна българска литература. Книгата е емоционална, връщаща ни в отдавна забравени детски спомени, говори за емпатията и нейното изчезване, за световната есен.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 1  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.
  • Ани

    Ани Що за глупости, повечето препоръчани книги са пълни бози и не е препоръчително изобщо да се четат, все едно дали от мъже или жени! 28.02.2020