Бързи и лесни начини да се погрижите за себе си


Бързи и лесни начини да се погрижите за себе си
Снимка: iStock/Guliver

Ако вашите настроения са малко по-лежерни, ето списък с някои по-малко натоварващи идеи как може да се погрижите за себе си. Защото определено го заслужавате.

Придържайте се към казаните от вас думи

Кой има време да пише всеки ден за най-съкровените си мисли и сънища? Вместо това правете този малък ритуал. Избирайте една дума, която да улавя духа на вашия ден - няма други изисквания или ограничения.

Правете 2-минутно разтягане

Нека да бъдем честни - най-добрата част от тренировката е спокойното разтягане накрая. Затова в името на самоподдържането, можете да прескочите изморителните упражнения и направо да се насочите към лесната част. Така ще разтегнете цялото си тяло и ще се почувствате по-енергични.

Обадете се на най-добрата си приятелка

Постоянно си пишете с най-близката си приятелка в социалните мрежи, но следващия път, когато отивате на среща или чакате автобуса, просто вдигнете телефона и й се обадете.


Поемете си дълбоко въздух

Дишането наистина помага. Поемете дълбоко въздух през устата и издишайте през носа. Повторете това поне 10 пъти. Накрая ще се почувствате по-спокойни.

Маска за лице

Направете си мини домашен спа център. Сложете си маска за лице и релаксирайте във ваната с чаша вино. Завършете с любимия си сериал.

Разчистете социалните си мрежи

Имате стар съученик, който не може да пропусне ден, без да публикува някоя оферта? Изтрийте го. Или пък "приятел", за когото не знаете нищо освен името му? Махнете го. Разчистването на профилите ви в социалните мрежи ще ви накара да се почувствате по-добре.

Не правете нищо

Да, правилно. Просто седнете на дивана и релаксирайте. Може да поспите или не. Вие решавате. Идеята е напълно да отпуснете тялото и съзнанието си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама