Комплексите, които ни пречат да израснем


Комплексите, които ни пречат да израснем
Снимка: iStock/Guliver

Голяма част от живота ни преминава в опити да се избавим от комплексите си. Някои успяват, други остават подвластни на собствената си несигурност.

Няма магическа пръчка, която да премахне изведнъж всички мисли и реакции, отговорни за нашето ниско самочувствие. За да се справим с комплексите, първо трябва да разберем по какъв начин ни влияят и какъв е техният първоизточник, пише Inc.com.

1. Базираме действията си на чуждото одобрение

Ако зад всяко нещо, което правим, стои нуждата да спечелим одобрението на другите, тогава никога няма да изпитаме истинско задоволство и удовлетворение от нашия живот . Хората не могат, а и не трябва да решават какво е най-добро за нас.

Важно е сами да намерим пътя си и да се концентрираме върху това, което е наистина важно и значимо за нас, за да може да изградим едно по-добро и светло бъдеще.

2. Никога не сме доволни

Истината е, че перфекционизмът не е нещо, към което трябва да се стремите , въпреки преобладаващото мнение. Търсенето на грешки е добра първа стъпка към самоусъвършенстването, но постоянното недоволство може да бъде крайно обезкуражаващо и натоварващо.

Разберете, че понякога е нужно търпение, за да се справите с дадено препятствие и не забравяйте, че никой не е перфектен.Най-доброто нещо, което може да направите, е да приемете този факт и да се научите да живеете с недостатъците си.

3. Не поемаме рискове

Страхът е в основата на голяма част от човешките комплекси. Когато се страхуваме от провал, отхвърляне и неприятни чувства, отказваме да опитваме нови неща.

Не се плашете от непознатото и от нещата, в които не сте особено добър. Все пак, за да достигнете върха, първо трябва да започнете от някъде.

4. Не си позволяваме да бъдем свободни

По някаква причина, да бъдеш истински свободен е нещо, което плаши „зрелите“ хора. Ние не обичаме нещата, които са извън наш контрол и не знаем как да се справим с несигурността. За нас е почти немислимо, да оставим нещата от живота просто да се случат, без наша намеса. Позволете си да бъдете свободни и приемете живота такъв, какъвто е.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама