Парфюм за душата: Разговори по женски - 1 част


Парфюм за душата: Разговори по женски - 1 част
Снимка: iWoman.bg

Лято е, време за споделяне и заЕдност. Така го чувствам и поканих в следващите няколко седмици главния редактор на iWoman, прекрасната Весела Софева, да е с мен тук в рубриката "Парфюм за душата". Тя ми задава любопитни женски въпроси, аз отговарям и споделяме разговорите си с вас. Пожелаваме ви усмихнато лято и приятно четене.

Започваме с тема, която е близка на много жени - за тялото и плажа и защо толкова много от нас се притесняват от фигурите си по бански.

Много жени не харесват телата си и това става по-осезаемо с настъпването на плажния сезон.

Помня как като дете изобщо не се замислях над този въпрос, не поставях така задълбочен фокус на тялото си….преди да дойдат сравненията с другите и преди да започна да се притеснявам за мнението на хората. Тогава тялото изпълняваше най-чистата си функция – за движение, радост, свобода, любов. В даден момент всички напускаме това невинно място и изведнъж се вторачваме в несъвършенствата си.

Ти самата приемаш ли своето с всичките му несъвършенства?

И аз, като мнозина дами, съм се самокритикувала. Подкрепям здравата грижа и отношение към тялото и се информирам много от различни сайтове и профили как да го правя. Но понякога усещам една умора от това старание. Искам да изглеждам добре, но на каква цена? По-интересен ми стана въпроса мога ли да се обичам и харесвам такава каквато съм. Защо е нужно да се трансформирам тогава?

Какво би казала на онези, които се срамуват да се съблекат по бански.

Вярвам, че сме енергийни същества и най-силното излъчване и привличане се случва на това ниво. Няма перфектни хора, но всички имаме пакет от положителни черти и качества. Затова бих казала на дамите: фокусирайте се върху тях, танцувайте с радост през живота и се наслаждавайте на всеки миг.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама