Парфюм за душата: Създай си свои собствени лимити за успех


Парфюм за душата: Създай си свои собствени лимити за успех
Снимка: Мариана Гугалова, Atelier Guge

Жените правим бизнес по-различно от мъжете. При нас е много важно  чувството, грижата, подхранването, свързването... и вярвам, че всяка успяла дама практикува своите ритуали за самосъхранение, релакс и подхранване. Днес се радвам да споделя с теб някои от т.нар. ритуални мъдрости, към които обичам да се връщам всеки път, когато усетя умората или липсата на енергия, настроение и мотивация.

Искрено се надявам да ти подействат вдъхновяващо.

Моментум. Подхранване. Моментът... импулсът подхранва ума, тялото и душата. А това изисква дисциплина. Той е избор. Той е твоят избор. Само тогава си с най-силния си потенциал. Всеки ден се опитвай да се познаваш по-добре, да се обичаш по-добре. Това е като пътуване във времето - понякога циркулирайки се връщаш в миналото, понякога следваш намеренията си и виждаш себе си в бъдещето. Така постигаш и това състояние на "потока" – наслаждаваща се тук и знаеща накъде си се запътила.

Изкуството лекува. Изкуството вдъхновява да се изразяваме. Изкуството оправдава и разстройва. Изкуството говори за онези, които нямат думи. Изкуството рамкира времето. Изкуството надхвърля времето. Изкуството ни разширява, за да създаваме повече живот. Търси го, дръж го, гледай го, докосвай го, слушай го, възхищавай му се, допускай го... То е най-мощният будилник на нашата мотивация.

Понякога - твърде много идеи и никога достатъчно време! Това е най-голямото предизвикателство. Опитвай се да си припомняш по-често: "Добре е да имаш много и вълнуващи идеи. Това е чудесно! Но не означава, че всички те трябва да се случат днес или дори този месец или тази година".

Движи се меко със себе си!

Създай си свои собствени лимити за успех и реши сама кога е достатъчно. Тези две концепции ще ти спестят така популярното "burn out" да ти се случва отново и отново. В днешно време, и с развитието на онлайн бизнеса, твърде често започнахме да се чувстваме така сякаш "трябва да сме включени" 24 часа в денонощието. Но въпреки че интернет не спи, за нас хората е необходимост.

Да реша за себе си, кога достатъчното е достатъчно, ми помогна да си създам по-добри граници между личния живот и работата ми, позволи ми да се гордея с това, което правя повече и да се наслаждавам на живота си.

Избери си свои лимити за успех, които наистина можеш да постигнеш, и след това ги надграждай, ако е необходимо.

И не забравяй, поради каквито и да е обстоятелства, да празнуваш за себе си и упоритата работа, която си свършила.

Автор: Юлия Атанасова

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама