Японска практика ни помага да бъдем щастливи


Японска практика ни помага да бъдем щастливи
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли какво е Кинцуги? Японски занаят, който използва златно лепило, за да поправи счупени съдове. Именно той е вдъхновил и нова японска практика, използваща същия метод, но за да поправя разбити сърца. "Никога не спирайте да се учите" е един от основните принципи на Китцунги, а ако и вие искате да разберете как да въведете тази философия в живота си, ето 10 начина за това:

1. Уаби – Саби: Вдъхновявай се от несъвършенството

Трудно е да погледнеш в огледалото, да видиш огромна пъпка на челото си и да не се опитваш да я покриеш с коректор. Задържането на перфектен стандарт в крайна сметка е невъзможно, защото съвършенството е краткотрайно. Отидете на разходка и наблюдавайте всички несъвършенства в природата, престанете да се сравнявате с другите и започнете да практикувате приемането, когато погледнете в огледалото. Мъдростта - не съвършенството - е красота.

2. Гаман: Живей в спокойствие

Когато се случи нещо неочаквано, оставате ли спокойни или губите контрол? Гаман е способността да живеете, като останете спокоен, търпелив и устойчив. Традиционно хората от Япония предпочитат да бъдат неподвижни и да позволят на бурята да премине, тихо издържайки промените по време на курса. Оставете неприятности и запомнете, че всичко в крайна сметка ще мине - ако имате проблеми с това, опитайте групова медитация.

3. Ейошоку: Грижете се за тялото си

Дръжте хладилника си пълен с хранителни и здравословни храни, така че винаги да има нещо вкусно за ядене. Вземете част от традиционната японска кухня и напълнете шкафа си с морски водорасли, ориз, юфка, зелен чай, подправки като джинджифил и куркума, както и много зеленчуци.

4. Ки О Цукете: Научете се да се грижите първо за себе си

Спомнете си какво казва стюардесата: Винаги поставяйте първо собствената си кислородна маска, преди да помагате на другите. Не се страхувайте да отрежете негативните хора и нещата от живота си и да се доверите на собствените си инстинкти. Фокусирайте се върху добрите неща и не забравяйте да отделите време за почивка и презареждане.

5. Ганбате: Дайте най-доброто от себе си

Отнема време, търпение и концентрация, за да постигнете най-доброто от вашите възможности - но ако се съсредоточите върху това да давате най-доброто от вас всеки път, резултатите биха могли дори да са по-добри от тези, на които смятате, че сте способни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама