Това момиче е най-младият човек, който ще лети до Марс


Това момиче е най-младият човек, който ще лети до Марс
Снимка: Instagram

Мечтали ли сте си някога да станете астронавт? Е, едно 17-годишно момиче от Батън Руж, Луизиана, е на път да осъществи детските мечти на милиони хора по цял свят.

Въпреки крехката си възраст, Алиса Карсън вече е тръгнала по трудния път на тази професия и ще бъде член на екипа, който през 2033 година ще излети на мисия до Марс. Младото момиче е първият човек, посетил всички 14 центъра на НАСА и завършила успешно академията "Advanced Possum", което я превръща в стажант-астронавт. Тя е и най-младият човек, който ще бъде сертифициран да лети в космоса.

Въпреки "космичния" си начин на живот, Алиса все още е ученика в гимназията. С малката разлика, че изучава всичките си предмети на четири различни езика.

Малката астронавтка е и публичен говорител. Тя има за цел да насърчи хората да преследват мечтите си и да проявят повече интерес към изследването на космоса.

Макар само на 17, Алиса вече се е сблъскала и с първото трудно решение в живота си – приемайки да е част от мисията през 2033 година, тя няма право да се омъжва и да създава семейство.

Graduated Advanced Possum Academy. This was such a great week & a great group of people.

Публикация, споделена от Alyssa Carson (@nasablueberry) на

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама