Усмихни се на света


Усмихни се на света
Снимка: iStock/Guliver

Винаги когато ми е криво за нещо, баба ми казва: "Усмихни се на света, дъще, той също ще ти се усмихне!"

И е права.

Всеки път, когато си помислиш нещо хубаво, всеки пък, когато се усмихнеш, се чувстваш много по-щастлив, нали?

Затова независимо кой те е ядосал днес, без значение, че дъждът те е навалял, че си чакал два часа на опашка, за да си платиш тока или пък просто си имал кофти ден на работа, независимо от всичко това – усмихни се!

Усмихни се на слънцето и виж как то ще ти отвърне със същото.

Усмихни се на непознат и помисли как точно ти ще си причината денят му да стане по-хубав. Защото какво по-мило от това да получиш една безплатна усмивка в мрачния ден.

Усмихни се на съдбата си. Тя не винаги е така прекрасна, много често си прави шеги с нас, изправя ни пред трудни препятствия, носи ни ядове и грижи, но какво от това, като накрая след като сме се справили със всичко, отново ще сме щастливи. Така че на пук на всичко лошо – усмихни се!

Усмихни се на близките си, те имат нужда да виждат, че си щастлив/а, това е най-важното за тях. Твоята усмивка им е достатъчна, за да се почувстват по-добре.

Усмихни се на любимия човек точно сега! Не е ли той причината за усмивката ти всяка сутрин или пък всяка вечер, когато уморен/а от работа, се прибираш у дома, където те чека, той – човекът, който те обича и цени!

Усмихни се на целия свят и повярвай, че единствено от теб зависи как ще свърши деня ти днес!

А защо да не го завършиш с усмивка?

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама