Вдъхновяващи цитати на Мерил Стрийп


Вдъхновяващи цитати на Мерил Стрийп
Снимка: Getty Images/Guliver

Мерил Стрийп определено е една от най-големите актриси на нашето време. Тя е известна с това, че казва директно това, което мисли, има 19 номинации за наградите "Оскар", най-много от всеки друг, и куп блестящи роли, с които ще остане в историята.

Безспорно талантлива актриса, силна и вдъхновяваща жена, от която може да се поучим.

Ето и част от най-запомнящите се цитати на 69-годишната Стрийп:

"Ако имате мозък, сте длъжни да го използвате."

"Младите жени не трябва да се притесняват толкова много за теглото си. Момичетата прекарват твърде много време в притеснения покрай това. Има много по-важни неща за мислене. На младите мъже, а също и жени, ще кажа, че това, което ви прави различни и странни, е вашата сила. Всеки иска да изглежда като изваден от калъп, но всъщност хората, които изглеждат различно, биват забелязвани. Преди мразех носа си. Вече не. Сега го приемам такъв, какъвто е."

"Да слушаш – това е всичко. Да слушаш – това е цялата тайна. Преди и по време на работа, с децата си, със съпруга си, с майка си, с баща си… Това е всичко, защото така можеш да научиш всичко!"

"Всичко, което ни прави щастливи, е много просто: любовта, сексът, храната. Всичко останало - властта, влиянието, силата - всички тези неща могат да вземат превес над това, което наистина си струва в живота. Но докато имаме какво да ядем и покрив над главата си, докато жизнените ни нужди са задоволени, това, което ни прави най-щастливи, е много просто."

"Да платя две хиляди евро за една чанта? По-добре да си нося козметиката в зъбите."

"Моят съвет: не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя."

"Мисля, че трябва да намериш собствения си път. Собствените си правила. Всеки има собствено разбиране за себе си и на него трябва да разчита. В крайна сметка, важното е това, което изглежда правилно за теб. Не това, което майка ви е казала. Не това, което една актриса ви казва. Не това, което някой си ни е казал, освен ако не е онова малко спокойно гласче вътре в нас."

"Просто се отпуснете и се възползвайте от всичко."

"Трябва да приемете остаряването. Животът е скъпоценен и когато сте загубили много хора, тогава осъзнавате, че всеки ден е подарък."

"Винаги си спомням думите на Катрин Деньов: "На определена възраст жената трябва да избира – или лицето, или фигурата“. Избрах лицето. А останалото… Седя върху останалата част.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама