За свободата на тялото по монокини


За свободата на тялото по монокини
Снимка: iStock/Guliver

Цяла година, еле па тази, която ни показа какво е ледников период, го чакам това море, плаж, вълни, слънце, да се заровя в тоя пясък, да ми полепне по кожата, да си го занеса в големия град, вплетен в косите ми. След първите дни дзен, в които се опитах да изпия морето с очи започнах да си гледам разликите от банските. Сещате се, нали? Изпълва те онова чувство, че вече си повече слънце, усещането за свобода… Да, ама не. Жените носим бански минимум от две части. И сме по-бели от мъжете, които през зимата са бели само на едно място. Поредната природна нечестност, несправедливост, небалансираност и всякакви други не-та. Не-та в полза на жените, а и на мъжете.

Започвам да се оглеждам плахо – всички са с горнища. Послушно си стоя с моето (не съм чак такъв революционер). До ден седми. От водата излиза мацка, същинска Афродита – жестока, млада, красива, секси и без горнище! Ляга да се пече, продължава да е без горнище. Под чадъра – втора мацка. И тя без горнище. Майка и дъщеря. Бащата е там и спокойно се пече и пие бира. Умерено. Явно няма против.

Казвам на децата: "А, мацка без горнище, виждате ли, а вие?", а те ми отговарят: "Ти сега ли забеляза, целият плаж вече разбра!"

Едно движение и мацките без горнище ставаме три. Децата ме поглеждат несигурно, аз отправям строг поглед: "Като те кърмех – нямаше против, марш да ми вземеш бира!"

И всичко щеше да остане до тук, но сърце не трае да разбере. Кой е тоя мъж дето още не е застрелял, пребил, напсувал и какво ли още не всички погледи, впити в гърдите на най-скъпите му жени.

Вадя си телефона, слагам един шал, щото интервю ще правя, макар и на плажа, и питам човека дали е съгласен. И понеже той е пич се съгласява, аз пускам записа и шала ми пада тематично. Интервюто започва.

Дъщеря ви и жена ви са по монокини?

Не виждам нищо лошо в това и нищо грозно.

А като ги заглеждат другите?

Да ти заглеждат! Нали за това е тялото – да гледат, да се радват на женското тяло. Смятам, че и други жени биха искали да го направят, но се притесняват.

От какво?

Не зная. Може би ако са повече, ще се отпуснат. Ако направите едно проучване сред жените тук, според мен 50% от жените биха го направили, но първата стъпка е трудна.

Някой ще каже: "Е, какво ще стане ако всички тръгнат да се събличат?"

Всички сме хора. Да, делим се на мъже и жени, ама, то значи и аз трябва да си сложа горнище, че и други… Кофти ще е ако се съблечем напълно.

Значи възпитавате дъщеря си в повече свобода?

Да, аз не искам да се притеснява и да стане някаква консерва. Ако се чувства добре така, така да го прави. Не казвам, че човек не трябва да се съобразява с хората отстрани, до толкова до колкото да не им пречиш. Ако трябва ще се покрият или пък да не гледат натам. Ако имат някакви съображения, деца, макар че като гледам твоите деца не се притесняват…

Ами… гледам да ги уча да не се притесняват…

Така трябва да бъде. От какво да се притесняват? Ние сме се хранили от там, защо трябва да го крием?

А ако бюстът на някоя жена не изглежда толкова добре?

Какво значение има това? Тя не се съблича, за да се покаже. За това си има конкурси за Мис. На плажа една жена се съблича, за да се изпече добре, да се отпусне.

 

Момчетата ми през цялото време слушаха внимателно. Дори не разбрах, че са при нас. Вече не се подхилкваха глупаво. А най-ценното беше, че чуха всичко от устатата на един мъж. Мъж, който показа на други двама мъже, че уважава правото на любимите си жени (а не само на тях) да са свободни в тялото си и да не се срамуват от него. Не, че трябва да има нещо изключително в това женските гърди да се възприемат за нещо напълно естествено, но е хубаво да се припомня.

Интервю e на Mila Sum

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама