Животът не ти дължи нищо


Животът не ти дължи нищо
Снимка: iStock/Guliver

Животът не е честен. Понякога лош, жесток и кара лоши неща да се случват на добрите хора. И ако попадате в категорията „добри хора“, напълно разбирам как се чувствате. Не сте сами. Все още има много добри хора в този свят, които продължават да се борят с несправедливостта. Приемете, че понякога ще се чувствате наранени. Разочаровани. Отхвърлени. Губите приятели, които смятате, че ще са до вас цял живот. Губите близки. Може би работа, пари, възможности, но познайте какво? Можете да се справите и ще го направите, ако си спомните едно от най-важните неща, на които животът учи – той не ти дължи нищо.

Това може да бъде трудно за възприемане. Но е добре да разберете този урок по-рано, отколкото по-късно. Трябва да продължите да се движите, защото животът никога не спира. Можете да се възстановите от загуби, разбито сърце и отхвърляния. Все още можете да преминете през това, което той хвърля върху вас. Можете да промените историята си. Знаете ли, че имате толкова много власт заради всичко, през които сте преминали? Е, вие вече го правите.

Затова избършете сълзите си. Спрете да се оплаквате. Престанете да се криете в тъмнината. Бъдете по-добри към себе си и към хората около вас. Не давайте сила на тези, които са ви наранили, защото омразата е сила. Просто подминете. Не бъдете този човек, който обвинява всички останали за това, че нещата в живота ви не са както ви се иска. Поемете отговорност за себе си и действията си, макар не всичко да е ваша грешка. Защото животът все още не ви дължи нищо.

Научете се да приемате горчивото със сладкото. Защото животът е такъв. Има добро и лошо. Върхове и спадове. Прегърнете силата си да променяте събитията. Променете перспективата си. Приемете нова нагласа. И ще се влюбите в пренаписването на нова история. Защото животът не ви дължи нищо. Но вие дължите на себе си живот.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама