Да тичаме заедно на 1-ви януари


 Да тичаме заедно на 1-ви януари
Снимка: iStock/Guliver

Нетрадиционно, но енергично и здравословно – нека така посрещнем Нова година пред входа на НДК, на 1 януари, от 14:00 часа. Поканата е отправена от Activity Choices, а идеята им е да спортуваме – за здраве.

Събитието "СAНТА ТИЧА - СОФИЯ (SANTA RUN - SOFIA)", което има амбицията да събере колкото се може повече хора, има три основни цели:

1. Жителите и гостите на столицата да спортуват по-активно още от първия ден на 2018 година, като за начало да потичат няколко километра.

2. Да бъдат събрани средства за дарителския фонд "Спорт за деца с увреждания", който е управляван от Фондация Bcause. Фондът осигурява медицинска спортна терапия за деца с физически и ментални затруднения.

3. И, разбира се, да се позабавляваме заедно – защото "Каквото правиш на 1-ви януари - така ще ти върви през цялата година".

Сподели с твоите приятели

SANTA RUNS е събитие, което се организира традиционно в десетки градове по цял свят - Лондон, Мадрид, Ню Йорк, Сидни, Торонто. Хората се обличат в костюми на Дядо Коледа, Снежанка, Еленчето Рудолф, Джуджетата на Дядо Коледа и др. тичат и се забавляват активно. И няма как София да остане по-назад, след като само след няколко дни ще стане и Европейска столица на спорта.

По данни на Евростат, едва 9% от българите спортуват активно (повече от 2.5 часа на седмица), като заедно с Румъния се нареждаме на дъното на таблицата в Европа, докато средно в Европа около 30% от хората спортуват активно, а в някой държави като Финландия, Дания и Швеция този процент надхвърля 50 на сто. Затова платформата Activity Choices си е поставила мисия да запали и улесни повече хора да водят активен и здравословен живот. Платформата вече предоставя информация и дигитални пропуски за множество спортни центрове или класове по различни видове спорт, водени от инструктури в София – влезте на www.ActivityChoices.com и се запознайте с възможностите. Съоснователи на Activity Choices са Стефан Иванов, Жени Софрониева-Иванова и Димитър Кьосев.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама