Стегнат корем и плочки - ето как


Стегнат корем и плочки - ето как
Снимка: iStock/Guliver

Платформата за онлайн тренировки Bestefficient At Home ви дава назаем упражнения за по-стегнат корем и по-добро самочувствие.

Всеки от нас има мускули, т.е. плочки на корема, колкото и невероятно да звучи за някои хора. Това, което е необходимо, за да се покажат на бял свят, е да намалим слоя подкожни мазнини, разделящ мускулите от кожата, с други думи да намалим % на подкожните мазнини. Започнете от там и плочките ще започнат да се показват. "Плочките" на корема са пряко свързани с % подкожни мазнини, които ги "скриват".

За хранителен режим, който е най-подходящ за вас, който можете да спазвате и да дава резултати, можете да се обърнете към Bestefficient на bestefficient.com/bg/online-personal-trainer/.

Най-добрият фитнес уред

Често в залата са ми задавали въпроса кой е най-добрият уред тук. Винаги отговарям без колебание: Ти! Няма по-добра машина за упражнения от човешкото тяло. Постигането на добра форма, дори и извън фитнес залата, е съвсем постижима задача.

Можете да опитате програмата на bestefficient за домашни тренировки онлайн – bestefficient at home. Тя ще ви навигира ефективно в постигането на резултати с вашето собствено тегло.

Какво значи да си "във форма"?

Едни се гмуркат дълбоко и откриват своеобразна "Атлантида" - изгубен свят на неограничени човешки възможности – да бягаш по-бързо, да скачаш по-високо, да си по-силен, да правиш неща с тялото си, каквито дори не си подозирал, че можеш.

Масата продължава да вижда само повърхността, заслепена от култовия образ на изразена и добре оформена мускулатура, изпъкнали вени по мъжките ръце или стегнати и стройни женски бедра, а и за малко да пропусна – митичната коремна преса, "нарязана" на 6 божествени плочки – единствен символ на успеха в тренировките.

Не ме разбирайте погрешно, напълно е възможно да постигнете и двете, но за първото най-често трябва да се потрудите по-дълго време, докато за второто можете да намерите "пряк път", който кара играта да загрубее.

Основният проблем на влизането във форма

Хората са обсебени от манията да изглеждат фит, но не и от идеята да бъдат фит. Голяма вина за това носят стереотипите на супермоделите, суперзвездите на Холивуд и Instagram, суператлетите в спорта. Когато ги видим на екрана, те наистина изглеждат супер. Но доколко това е супер за здравето и дали те самите го правят целогодишно? Колко струва техния режим и начин на възстановяване? Ще спомена само няколко примера от спорта:

- Най-добре платеният баскетболист на планетата Леброн Джеймс неотдавна сподели, че възстановяването му (това включва заплати на треньори, готвачи, терапии, диети и т.н.) струва 1,5млн долара на година.

- Футболният му еквивалент Кристиано Роналдо инвестира в тялото си 50 000 долара, за да има криокамера, за да възстановява още по-пълноценно в собствения си дом.

Много любители на спорта, виждайки изваяните тела на подобни атлети решават, че на всяка цена ще го постигнат и хващат прекия път, чрез „бързите“ суплементи.

"Истината е, че в спорта няма пряк път, а ако има, той минава през здравето ви."

Мъжете и жените имат нужда от минимум 7-11% и респективно 14-19% подкожни мазнини, за да могат вътрешните ни органи да функционират нормално. Но в професиите, които изброих, често се стига до 5%. Самият аз, в годините, в които играех баскетбол, често съм бил под 7%. Както един мой треньор обичаше да казва: "Господа, това е къртовски труд!"

Вярно – къртовският труд изгражда характера, но ако го правите за здраве и за да сте фит, знайте, че има много други признаци, които са показатели за добрата форма. Умението да изпълняваме различни упражнения с тялото си, способността ни да се възстановяваме по-бързо, дори добрият сън са различни признаци на добра спортна форма.

Затова бъдете фит, бъдете във форма, просто внимавайте кои граници прекрачвате и се запознайте с таксите за тяхното преминаване, защото има значение дали ще си във форма едно лято или това лято ще бъде началото на влизането ти във форма до живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама