Божена и нейният динамичен свят


Божена и нейният динамичен свят
Снимка: iWoman.bg/Славея Лазарова

Ние силно вярваме, че една съвременна жена може да е едновременно красива, да държи на визията си, да бъде ерудирана и да има успешна кариера. Именно затова ви запознаваме с Божена Панделиева. Тя има магистратура от University College London, учила е "Моден мениджмънт" в HEC Париж, след което работи в Лондон, където организира събития за специални клиенти на банката Barclays. И след всичко това Божена решава да се върне в България и да реализира мечтите си тук. В момента работи в строителната компания Garanti Koza, а ние си поговорихме с нея за динамичното й ежедневие, за модерните технологии, жените в бизнеса и предизвикателствата, пред които се изправя.

Как протича един типичен ден на Божена?

При мен няма типичен ден, тъй като работата ми е много разнообразна, освен това нямам рутина и в прекарването на свободното си време. Обичам да се срещам с нови и интересни хора, които ме вдъхновяват и обогатяват. Константа всеки ден за мен са разходките сред природата, хубавата храна и интересните филми и книги.

Кои са нещата без които не излизаш от вкъщи?

Телефон – макар че все се опитвам да огранича времето, което прекарвам с него в ръка, ключове и слушалки.

Имаш ли сутрeшен ритуал?

Да, всяка сутрин си правя фреш от лимон и грейпфрут и добавям лъжичка сода, след което пия зелен чай. Обичам сутрин да си пусна лаптопа и да гледам някой епизод на "Приятели" – винаги ме развеселява и ме настройва позитивно за предстоящия ден.

Koи са най-големите предизвикателства, пред които се изправя една съвременна жена в бизнес средите днес?

Според мен всяка бизнес среда носи своите специфични предизвикателства, но като обединяващ всички сфери може би бих определила баланса между работа и личен живот, между амбиция и спокойствие. В исторически план съвременната роля на жената претърпя много метаморфози. Добрата професионална реализация е особено важна за дамите днес, когато искаме да бъдем рамо до рамо с мъжете в големия бизнес. Но все пак, както беше казала небезизвестната Мерилин Монро: "Кариерата е хубаво нещо, но не може да те стопли в студените нощи".

До колко е важна визията в бизнеса и на какво залагаш ти?

Визията в бизнеса е много важна, особено когато работата изисква срещи с партньори и клиенти. Ако нямам делови срещи се чувствам прекрасно с маратонки, тениска и скъсани дънки. За бизнес срещи залагам на изчистен и елегантен силует, което обаче не изключва ярки цветове. Любимите ми марки за бизнес облекло са Elisabetta Franchi и Armani.

Кои са трите неща, без които не можеш в работата си?

Ако става въпрос за предмети – голяма чанта, която да побира всичко,  телефон и надежден лаптоп като ThinkPad L390 Yoga. Модерните технологии определено ми помагат да върша работата си лекота. 

Твоята работа е изключително динамична. Колко често ти се налага да работиш извън офиса?

Често се налага да работя извън офиса. Постоянно разнасям с мен лаптопа ми, защото винаги изскача нещо, което да свърша от вкъщи или докато съм в чужбина. ThinkPad L390 Yoga отговаря на всичките ми нужди, защото е компактен, практичен, леснопреносим, бърз и винаги мога да разчитам на него. Лаптопът се приспособява според нуждите ми, което е изключително удобно. Устройството е гъвкаво и има четири степени на работа - laptop, tablet, tent, stand.

Кой е най-големият урок, който си научила от работа си до сега?

Че няма непоправими грешки и че най-големите победи и загуби се случват в ума ни, а не като следствие на обективни фактори.

Ако не беше маркетинг специалист, щеше да работиш като...

Моден журналист или мениджър на модна компания.

Какво прави Божена в свободното си време?

Обичам да съм сред хора, затова през свободното си време избирам социални занимания – разходки с приятели, пътувания, спорт, пазаруване… Прекарвам и часове на телефона в разговори с добрите ми приятели – с някои от тях, защото са в чужбина, с други просто за да обсъдим всеки детайл от изминалия ден и да се посмеем. Приятно ми е и да си почивам вкъщи в компанията на хубава книга, списание или филм.

Снимки: iWoman.bg/Славея Лазарова

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички