10 знака, че тялото ви има спешна нужда от детоксикация


10 знака, че тялото ви има спешна нужда от детоксикация
Снимка: iStock/Guliver

Ако тялото ви се нуждае от детоксикация, то ще ви изпрати множество сигнали, по които можете да познаете дали е нужна някаква промяна в начина ви на живот и най-вече в храненето ви.

1. Постоянна умора

Ако постоянно се чувствате изтощени, независимо дали сте спали достатъчно или не, може би е време да помислите за причината. По-добре не се опитвайте да се освежите с напитки с кофеин, защото малко след това отново ще се чувствате изтощени. Освен това, ако прекалявате с кофеина, може да навредите на черния си дроб. По-добре помислете каква е причината за постоянната умора и дали тялото ви се нуждае от кафе или от детоксикация.

2. Слаба памет и трудна концентрация

Честите проблеми с паметта и концентрацията са ясен знак, че тялото ви има нужда от детоксикация. Чрез нея ще пречистите тялото си и ще изхвърлите всички токсини. Това ще повлияе благоприятно на мозъчната ви дейност и ще се фокусирате по-добре.

3. Запек

Прекалено рядкото ходене до тоалетна също може да бъде алармиращ знак. Първоначално може да опитате да приемате повече фибри, ако обаче не подействат, помислете за детоксикация. Започнете разтоварваща диета, която да ви помогне да пречистите дебелото черво и храносмилателния трак.

4. Кожни прoблeми, алергии

Когато се подложите на детоксикация, ще изчистите тялото си от всички токсини, което ще ви помогне да се отървете от кожните проблеми и алергиите. Това е най-лесният начин да се справите с тях, затова си заслужава да опитате.

5. Болка, скованост

Ако се събуждате сковани без никаква видима причина, то може би токсините в тялото ви са създали прекалено много възпаления. Подложете се на пречистващ режим. Ако след това болката не премине, посетете лекар.

6. Главоболие

Понякога сте наясно каква е причината за главоболието, но ако главата постоянно ви боли, то може би в тялото ви има прекалено много токсини. По време на детоксикацията главоболието може да се засили, но след това ще изчезне напълно или поне значително ще намалее.

7. Безсъние

Прекаленото количество токсини в тялото ви може да попречи на отделянето на мелатонин, което от своя страна да влоши съня ви. Ако страдате от безсъние, може би е време за детоксикация.

8. Сексуална дисфункция

Както всички останали органи, така и половите не могат да функционират нормално, ако са натрупани с токсини. Сексуалното желание не зависи толкова от възрастта, колкото от това дали тялото ви е здраво и изчистено откъм токсини и възпаления. След такава програма много хора съобщават за по-високо либидо и по-голяма сексуална активност.

9. Наднормено тегло

Когато тялото ви е натрупано с отпадъчни продукти, тоест токсини, това му пречи да усвоява полезните вещества. Всичко това от своя страна може да е причина за наднормено тегло и трудно отслабване.

10. Депресия

Начинът, по който се чувствате, зависи изключително много от храната, с която се храните. Хубавата храна може да ви помогне да се справяте по-добре със стреса и да елиминирате депресията от живота си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама