3 начина да предотвратите подуване на стомаха


3 начина да предотвратите подуване на стомаха
Снимка: iStock/Guliver

Не трябва да живеете с неприятното, подуто чувство, което изпитвате всеки път, когато ядете. Опитайте се да правите тези 3 неща всеки път, когато се храните, за да го предотвратите.

Избягвайте тези храни

Ако страдате от такъв проблем със стомаха, избягвайте да прекалявате с консумацията на бобови храни, броколи, зеле, аспержи, лук, млечни продукти и глутен. Мазните и солени храни също могат да предизвикат стрес на храносмилателната система, а захарта и изкуствените подсладители. Не трябва напълно да се отказвате от тези храни, просто ги яжте в малки количества, така че стомахът ви да може постепенно да свикне да ги обработва.

Спрете преди да сте се натъпкали

Дори се храните правилно, лесно смилаемите храни, ако ядете много от тях, това също ще доведе до подуване на стомаха. Ако постоянно се чувствате подути и с газове, опитайте се да ядете половината от количеството, което консумирате обикновено. След това оставете вилица настрана, изчакайте 10 минути и след това решете дали наистина сте гладни или просто ядете, защото има храна пред вас. Нормално е да ядете 6 или 7 малки ястия вместо традиционните 3, така че да може да се фокусирате върху по-малки порции и да предотвратите това чувство на подутост.

Намалете погълнатия въздух

Поглъщането на въздух, когато ядете, също може да причини задържането на газ в корема. Яжте бавно, за да може да дъвчете добре храната - бързото й поглъщане означава, че вероятно поемата и въздух с нея. И когато не сте седнали да ядете, не смучете бонбон или не дъвчете дъвка, тъй като това ви кара да преглъщате по-често, което означава, че поглъщате и повече въздух.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама