5 начина да се погрижиш за себе си още сега


5 начина да се погрижиш за себе си още сега
Снимка: iStock/Guliver

Има много начини да се погрижите за себе си, но в забързаното ежедневие сякаш забравяме за тях. Много често, когато се чувствате сякаш сте попаднали в коловоз, спирате да се грижите за нуждите си, а това води до още по-големи проблеми. За да излезете от тази дупка, задайте си въпроса: „Как бих се грижила за себе си, ако се обичах два пъти повече?“. Отговорът на този въпрос ще ви покаже какво точно трябва да направите, за да се почувствате по-добре.

Според специалисти, голяма част от хората много добре знаят как да се погрижат за себе си. Проблемът идва тогава, когато знанието си остане просто знание и не се превърне в действие. Ако все пак не можете да измислите нищо, ето 5 неща, които ще ви накарат да се почувствате по-щастливи и обичани от самите себе си.

1. Запишете си час за масаж

Да, това ще ви помогне да релаксирате и да се почувствате по-свежи и изпълнени с енергия. Също така ще ви помогне да спите по-добре и да подобрите настроението си. Ако нямате идея къде да отидете или пък нямате финансовата възможност, има достатъчно добри оферти за масажи в сайтовете за колективно пазаруване.

2. Тренирайте

Малко упражнения могат да направят чудеса, особено ако времето е подходящо да тренирате навън. Отидете на поход или разходка - малко свеж въздух и промяна на пейзажа почти винаги ще ви накарат да промените перспективата.

3. Слушайте музика

Опитайте се да създадете релаксиращ плейлист, след това просто да се изключите от заобикалящия ви свят за известно време. Слушането на музика може да бъде много ефективен метод, с който да се погрижите за себе си.

4. Медитирайте

Намерете време и за това, дори ако става въпрос само за няколко минути по време на натоварения ден. Откраднете си четвърт час, който да прекарате насаме със себе си и отпуснете ума си.

5. Хранете се здравословно

Балансираната диета е част от щастливия живот. Избягвайте да се храните, когато сте обладани от силни емоции, защото вероятността от преяждане е много голяма. Вместо това, залагайте на здравословно хранене, много плодове и зеленчуци и никога не пазарувайте гладни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама