5 сигурни знака, че имате спешна нужда от почивка


5 сигурни знака, че имате спешна нужда от почивка
Снимка: iStock/Guliver

Забързаното ежедневие вече се приема за нещо нормално и доста хора забравят да се грижат за психическото си здраве, което е голяма грешка. Замисляли ли сте се, че сте прекалено преуморени? Има няколко ранни симптома, чрез които можете да разпознаете:

1. Липса на мотивация

Ако винаги сте били мотивирани и надъхани и в един момент просто нямате сили дори да станете от леглото, това е алармиращ знак за преумора. Време е да си дадете почивка и да потърсите вдъхновение. Мотивацията е много важна за успехите ви.

2. Прекалено чувствителни

Преумората може да ви накара да приемате дадени събития много по-емоционално. Това например са събития, които в друг момент може би дори не бихте забелязали. Ако сте преуморени обаче, се разстройвате по-лесно. Това води до отчаяние и прекалено много проблеми. Свръхчувствителността ще ви попречи да запазвате самообладание.

3. Раздразнителност

Когато сте преуморени, трудно запазвате спокойствие. Възможно е нещо изключително дребно да ви подразни, което не би се случило в друг момент. Раздразнителността може да доведе до излишни конфликти, които само могат да ви навлекат проблеми. Опитайте се да не сте твърде груби, дори да сте наистина много напрегнати, за да не провалите отношенията си с близки, приятели и колеги.

4. Физически проблеми

Преумората се приема като психическо състояние, но това не означава, че няма да се появят физически проблеми, като например виене на свят.  Усетите ли виене на свят или гадене, задължително вземете мерки. Това означава, че тялото ви е прекалено изтощено и имате нужда от спешна почивка.

5. Безсъние

Ако имате твърде много работа и се чувствате притеснени, е напълно нормално да страдате от безсъние. То е един от най-често срещаните симптоми на преумората. Хроничното недоспиване може да доведе до други здравословни проблеми, затова трябва да вземете мерки възможно най-скоро.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама